Linkuri accesibilitate

Moldova Suverană tratează drept „nonsens” propunerile lui Marian Lupu


Cotidianul Timpul publică o investigaţie despre monopolul magazinelor DutyFree din singurul aeroport din Chisinau şi despre cum un posibil concurent este eliminat de pe piaţă prin judecăţi şi interdicţii. Altă investigaţie se referă la un bărbat din Bălţi acuzat de escrocherii şi extorcări de bani. Ziarul scrie că bărbatul are deschise 15 dosare penale, iar probele sunt înşirate tocmai pe 12.000 de pagini. Tot Timpul ne ofera şi un interviu cu scriitorul Vasile Ernu, care explică de ce l-a invitat pe politicianul comunist Mark Tkaciuc la lansarea lui de carte, mai ales că politicianul nici n-a venit.

În Moldova Suverană, Mihai Conţiu scrie ode partidului comunist, în timp ce restul partidelor, în opinia lui ar fi analfabete politic. „Lupul îşi ascute dinţii” este titlul altui articol din Moldova Suverană. Ziarul scrie că propunerile pe care le-a făcut publice Marian Lupu ca sa-i convingă pe comunişti să voteze pentru preşedinte sunt „nonsens”.

Portalul Jurnal.md explică într-un articol că Moldova a mai făcut un pas către alegeri anticipate. Autorul consideră că deputaţii comunişti ar putea sa nu voteze preşedintele pentru că in propunerile oferite de liderul Partidului democrat nu există niciun punct care să ofere imunitate comuniştilor care l-ar vota.

Mai toate ziarele din România anunţă despre faptul că la meciul dintre echipa de fotbal românească Steaua şi echipa Şerif Tiraspol nu vor putea ajunge suporterii echipei româneşti. Daca vor putea trece însă de vama separatistă şi vor susţine Steaua în timpul meciului, fanii vor fi evacuaţi rapid. Pe plan politic, Gardianul titrează „Voronin acuză iarăşi România de ingerinta in treburile interne ale R. Moldova”, referindu-se la deschiderea celor 9 secţii de votare pe teritoriul Moldovei la alegerile preşedintelui României şi asta chiar dacă asemenea practici sunt cat se poate de normale si sunt recunoscute pe plan european.
XS
SM
MD
LG