Linkuri accesibilitate

Onestitatea şi competenţa Catherinei Ashton contestate de eurosceptici britanici


Catherine Ashton
Catherine Ashton

Noul Înalt Reprezentant pentru Politică Externă acuzat că ar fi acceptat bani din partea URSS în anii 80

Nigel Farage, co-lider al grupului Europa Libertatii si Democratiei din Parlamentul European (cel mai putin numeros grup din PE si care este format in cea mai mare parte din eurodeputati britanici care doresc iesirea Marii Britanii din UE) a lansat in plenul legislativului comunitar reunit la Strasbourg, o serie de acuzatii la adresa noului Inalt Reprezentant pentru Politica Externa si de Securitate a Uniunii Europene, baroneasa Catherine Ashton. Potrivit lui Farage, Ashton ar fi avut primit bani in anii 80 din Uniunea Sovietica, pe vremea cand ar fi fost trezorier al unei organizatii care desfasura o campanie pentru dezarmarea nucleara: „ A fost trezorierul acestei campanii cand organizatia CND a acceptat donatii foarte generoase refuzand sa dezvaluie sursa. Stim ca aceste donatii au fost obtinute de un anume Will Howard, membru al Partidului Comunist in Marea Britanie. Chiar ne place cu adevarat ca cineva care va fi responsabil cu politica de securitate a Uniunii Europene a fost activist al unei organizatii ca CND. A luat sau nu bani de la dusmanii vestului? La aceasta intrebare trebuie sa raspunda Catherine Ashton“!, a declarat Farage.

Acuzatiile lui Farage, care pune in discutie in plus si competenta baronesei pe care o acuza, ca nu are nici experienta necesara si nu a fost aleasa niciodata in vreo functie publica, vin pe fondul unei scrisori pe care un alt europarlamentar membru al aceluiasi grup ar fi trimis-o lui Jose Manuel Barroso pentru a-l informa pe presedintele Comisiei Europene cu privire la acest episod din trecutul lui Ashton.

Declaratia lui Farage din Parlament a ramas fara nici un raspuns din partea lui Barroso.

Intr-o declaratie pentru Hotnews.ro, purtatorul de cuvant al Catherinei Ashton precizeaza ca baroneasca n-a primit niciodata bani din surse sovietice si nici n-a avut contacte in URSS.
XS
SM
MD
LG