Linkuri accesibilitate

7 decembrie - o nouă tentativă de alegere a preşedintelui?


Marian Lupu
Marian Lupu

Candidatul AIE Marian Lupu despre propunerile făcute comuniştilor pentru asigurarea unui echilibru între putere şi opoziţie

Biroul permanent al Parlamentului a stabilit astăzi că pe 7 decembrie se va face o tentativă nouă pentru a alege şeful statului. Singurul candidat prezidenţial, Marian Lupu se pregăteşte să înmâneze mâine opoziţiei comuniste o propunere care s-i convingă pe foştii săi colegi de partid să-l voteze.

Marian Lupu spune că propunerile adresate PCRM au menirea să asigure un echilibru politic între putere şi opoziţie, acesteia din urmă oferindu-i-se funcţii de control asupra unor instituţii importante cum ar fi CEC şi Curtea de Conturi.

Marian Lupu: Esenţa acestor propuneri se axează pe respectarea drepturilor opoziţiei, pe angajamente şi priorităţi care vizează politica internă şi politica externă a R. Moldova, care ar trebui să vină în confirmarea disponibilităţii de respectare a drepturilor tuturor grupurilor politice parlamentare şi respectiv promovarea unei politici coerente atât pe plan economic, social, umanitar, cât şi pe plan extern. Este un pachet de propuneri care vine să ofere colegilor noştri din fracţiunea parlamentară a PCRM viziuni, acţiuni, care se referă la calea de mai departe de dezvoltare şi mişcare mai departe a R. Moldova.

Liderul PD speră, dar nu este ferm convins, că propunerile înaintate comuniştilor, ar putea să-i determine pe aceştia să-şi dea votul pentru candidatura sa la funcţia de şef al statului.

Marian Lupu
: Dacă într-adevăr fracţiunea PCRM este axată pe înţelegerea necesităţii acestui dialog şi au solicitat să facă cunoştinţă cu acest pachet de legi la modul cel mai serios sau dacă a fost un joc politic, doar un joc speculativ, atunci în mod evident, conţinutul acestui document va fi mai puţin interesant pentru ei".

Alegerea preşedintelui R. Moldova ar putea avea loc pe 7 decembrie, dar această dată urmează să fie supusă la vot în plenul parlamentului vineri 27 noiembrie.

Pe aceeași temă

Previous Next

XS
SM
MD
LG