Linkuri accesibilitate

Efectul jocurilor video


În industria divertismentului, acesta este sectorul jocurilor video care cunoaște creșterea cea mai rapidă și cea mai profitabilă. Viitorul acestei industrii seamănă a fi cu atât mai frumos cu cât în lume apar tehnologiile avansate care fac jocurile de ultimă generație mai realiste, cu imagini care se apropie de calitatea pe care o avem în filme.

Pentru majoritatea adolescenților un joc video este o ocupație care o împărtășesc cu colegii sau prietenii. Pentru alții aceasta este o activitate de unul singur, care crează izolarea și dependență. La foarte mulți adolescenți de azi, ce preferă să-și petreacă timpul liber jucând diverse jocuri video, decât să iasă la o plimbare, s-a observat că în diferite situații aceștia nu sunt în stare să-și controleze comportamentul și sunt foarte violenți cu cei din jur.

Mulți tineri sunt utilizatori activi a jocurilor on-line cu mai mulți jucători. Este vorba de jocurile de roluri, în timp real, în care jucătorii își iau alte identități și sunt atrenați în diferite activități cu caracter real. Astfel ei neglijează temele pe acasă și alte aspecte a vieții lor cotidiene fiind atrași mai mult de această lume virtuală creată pe placul lor, unde totul le este supus sau unde au capacitatea de a controla tot ce se petrece aici.
Dar, putem menționa faptul că jocurile video au și o parte pozitivă. Jucând aceste jocuri adolescenții își dezvoltă anumite competențe care le permit mai bine să funcționeze în societate. De asemenea ele încurajează lucrul în echipă și cooperarea, deoarece sunt jucate în grupuri.

Dar cu toate aceste puncte pozitive, jocurile video rămân a fi la fel de periculoase pentru creierul nostru, precum fumul de țigară pentru plămânii noștri. Deci jocurile video trebuie utilizate cu moderație, ca să nu ajungem dependenți de acest tip nou de drog ce a apărut în societatea noastră modernă.
XS
SM
MD
LG