Linkuri accesibilitate

20 de ani de la semnarea Convenţiei ONU privind drepturile copiilor

Pentru ca se implinesc 20 de ani de la semnarea conventiei cu privire la drepturile copilului, astazi zeci de copii au scris pe un perete urias lucruri care ii fac fericiti si si-au pus dorinte cand au lasat zeci de baloane sa zboare catre nori.

Copiii au scris pe peretele improvizat cele mai variate dorinte. De la inghetata la masina. Jumatate de perete era acoperit totusi de dorinte nemateriale: „Pentru mine este foarte important sa fiu sanatoasa. Eu as vrea ca toata lumea sa fie sanatoasa si nimeni sa nu fie bolnav”; „Am scris ca ma face fericita cand calatoresc, cand mami imi cumpara o jucarie”; „Ma fac fericita sarbatorile”; „Pe mine m-a facut bucuroasa ca a venit Aura si este foarte important ca parintii sa fie alaturi de mine si sa traiasca 2000 de ani”

Cantareata de Jazz Geta Burlacu a moderat sarbatoarea copiilor si spune ca astazi s-a simtit si ea copil. Geta Burlacu: „Cel mai important lucru care poate sa-l faca pe un copil fericit este sa aiba in preajma o familie iubitoare si unita. Si nu conteaza deloc cati bani face mama sau tata”

Scriitorul Iulian Filip a dat autografe copiilor si a recitat si o poezie dedicata copiilor. Iulian Filip: „E un noroc pentu noi ca familia inseamna inca o celula sociala si ca copiii sunt facuti din dragoste”

Alexandra Yuster, reprezentanta UNICEF in Moldova, ne-a spus care este rolul peretilor plini cu dorinte: „Acesti pereti cu dorinte vor fi dusi la Parlament pentru a le aminti in fiecare zi deputatilor despre drepturile copiilor. Moldova a semnat conventia drepturilor copiilor, iata de ce aceasta este o metoda buna de comunicare intre copii si parlamentari.”

Conventia drepturilor copiilor a fost semnata pe data de 20 noiembrie 1989.
XS
SM
MD
LG