Linkuri accesibilitate

«Mormântul» Unirii de la Chişinău


La apropierea Zilei Marii Uniri...

„Funcţionar cu diplomă de studii falsă” este titlul unei investigaţii din Ziarul de Gardă, despre angajata unei şcoli, care îşi exercită funcţia de profesoară în baza unei diplome de studii false. Folosindu-se de aceeaşi diplomă, tânăra a fost angajată şi în calitate de secretară la primăria din satul de baştină. «Mormântul» Unirii de la Chişinău este titlul editorialului lui Petru Grozavu din Ziarul de Gardă. Ziaristul amintindu-ne că în mai puţini de două săptămâni vine Ziua Marii Uniri, se întreabă ce s-ar putea întâmpla în această zi la Chişinău. Piaţa Unirii Principatelor nu a fost încă niciodată scăldată în Tricoloruri şi Imnuri, iar strada Alba Iulia nu şi-a trăit încă niciodată, de 1 Decembrie, semnificaţiile, scrie Petru Grozavu.

În ziarul Timpul citiţi un reportaj realizat de Natalia Hadârcă la marginea Chişinăului, în cartierul Poşta Veche. Majoritatea caselor din acest cartier sunt modeste, fără termopane şi antene parabolice, iar băltoacele de pe unele străzi dispar doar iarna, când dă gerul, descrie ziarista. Editorialistul Arcadie Gherasim invită cititorii ziarului Timpul la o dezbatere, sau cum o numeşte autorul la o confesiune generală a tuturor moldovenilor plecaţi peste hotarele ţării. Arcadie Gherasim este de părere că lucrurile în Republica Moldova s-ar mişca altfel dacă tinerii vor spune ceea ce-şi doresc să se întâmple la ei acasă.

„Vine haosul în construcţii” scrie Vlad Loghin în Moldova Suverană, referindu-se la eliminarea controlului obligatoriu din partea Inspecţiei de Stat în Construcţii la toate fazele în derularea lucrarilor de construcţii. Care sint argumentele guvernantilor de a retrage controlul statutului in derularea si calitatea lucrarilor de constructie, se întreabă dar şi răspunde autorul.

„PDL şi PSD se bat pe voturile din Republica Moldova” titrează ziarul de la Bucureşti, Gardianul, cu referire la campania electorală dusă de candidaţii pentru alegerile prezidenţiale din România pe teritoriul Republicii Moldova. Amintim că primul tur pentru alegerea preşedintelui României vor avea loc duminică, 22 noiembrie.
XS
SM
MD
LG