Linkuri accesibilitate

Jurnal de corespondent: Eu cu cine votez ?


Imaginea despre clasa politică este la nivelul cel mai de jos posibil.

Întrebarea caragialiană „eu cu cine votez ?” e mai actuală ca oricând acum în România, constată în jurnalul său de corespondent profesorul Alexandru Călinescu.

Ceea ce m-a frapat este nehotărîrea interlocutorilor mei; nu cred că era mimată, o bănuiesc autentică... Traian Băsescu nu mai are popularitatea de care se bucura acum cinci ani. I se reproșează, cel mai des, că în perioada asta a fost dezordine în țară, că au fost certuri între diferitele partide, că nu a existat stabilitate guvernamentală și, nu în ultimul rînd, că nu și-a ținut promisiunile.

Numele lui Mircea Geoană este asociat cu cele ale lui Iliescu, Hrebenciuc și altora. Discursul lui nu prea convinge. E bun de diplomat, nu de președinte, zic unii. duce însă o campanie furibundă, cel puțin după cum se vede în Iași și în alte orașe din Moldova. ... Șansele lui există în măsura scăderii popularității lui Traian Băsescu.

Dincolo de toate acestea, mai toată lumea tinde să-și exprime senzația de lehamite. Oamenii au impresia că au fost înșelați, păcăliți, amăgiți cu promisiuni.

Imaginea despre clasa politică este la nivelul cel mai de jos posibil!
XS
SM
MD
LG