Linkuri accesibilitate

O vizită secretă şi o explicaţie rizibilă


O grevă generată de "ayatollahul subteranelor"

O stire din ziarul Cotidianul preia declaratia facuta de premierul Vlad Filat publicatiei ruse Vzgliad: Moldova este hotarata sa ceara de la Moscova nu doar retragerea trupelor din regiunea transnistreana, dar si incetarea oricarui ajutor pentru aceasta zona. In caz contrar, relatiile dintre cele doua tari ar putea suferi schimbari mai putin pozitive”. Atitudinea oficialului de la Chisinau este pusa in relatie cu apropiata vizita in Rusia, la Yalta, dar si de recentele critici aduse de Rusia regimului de la Tiraspol. Cotidianul citeaza, dupa Flux, declaratia presedintelui comisiei din Duma de Stat pentru relatiile cu statele CSI. Remarca lui Aleksei Ostrovski s-a referit la modul in care este condusa Transnistria, astfel incat sa acopere doar interesele familiei Smirnov.

Vizita la Moscova a liderului social democrat roman Mircea Geoana, tinuta secreta si dezvaluita in plina campanie electorala pentru presedintie, pare sa-i fi afectat popularitatea – rezulta astazi dintr-un articol din Ziua. Initiativa lui Geoana ar fi de fapt rezultatul influentei lui Ion Iliescu care “a incercat prin intermediul filierei sale din Rusia, via KGB, sa-l introduca in haremul Marelui Urs”. Explicatia data de candidatul PSD la prezidentiale, cum ca s-a dus acolo pentru a normaliza relatiile romano-ruse, este considerata in Ziua drept o gafa rizibila. Concluzia trasa este insa si mai grava: “Asa cum ne-a aratat foarte clar la Bucuresti, in aceste zile de cosmar (ale grevei de la metrou), lui Mircea Geoana nu-i pasa de alegatori ori de viitorul Romaniei”.

Blocarea transportului subteran in Bucuresti este atribuita de mai multe ziare romanesti PSD-ului, prin liderul sindical Ion Radoi. Pentru Grigore Cartianu, de la Adevarul, acesta este un “ayatollah al subteranelor”, un “burghez de esenta rosie”, si un “Jimmy Hoffa dambovitean”.

Tot despre greva de la metrou, Ion M. Ionita deplange in acelasi ziar starea infrastructurii din Romania. Practic, nu doar Bucurestiul, ci intreaga tara se foloseste in continuare, la 20 de ani dupa caderea lui Ceausescu, de aceleasi putine investitii. Starea drumurilor din Romania risca sa o scoata, in curand, in afara comertului european, se mai arata in Adevarul.
XS
SM
MD
LG