Linkuri accesibilitate

Maxi-taxi-ul jegos


O călătorie într-un maxi-taxi murdar şi arhiplin te poate indispune pentru toată ziua.

Joi medicii sanitari din capitală au verificat cîteva maxi-taxi-uri de pe ruta 110. Şi au constatat că măsurile de dezinfecţie necesare nu sînt executate. În consecinţă, circulaţia pe ruta cu pricina a fost temporar suspendată.
Am văzut apoi, la un post de televiziune, cîţiva şoferi revoltaţi de sancţiunea agenţilor sanitari. Unul dintre şoferii prinşi cu mîţa-n sac explica pe un ton supărat că dezinfecţia costă, că nu ar mai cîştiga nimic dacă şi-ar spăla temeinic maşina.

Îl înţeleg, dar numai pînă la un punct. Dacă încasezi banii pasagerilor, ar trebui şi serviciile pe care le prestezi să fie calitative. Am convingerea că oamenii care azi plătesc 3 lei pentru o călătorie, iar mîine vor plăti, probabil, 4 lei, au dreptul să intre într-un maxi-taxi-curat.

Mărturisesc că în ultimii ani m-am cam săturat de maxi-taxi-urile jegoase, cu bare lipicioase, cu huse slinoase ale scaunelor, cu ferestre prăfoase. O călătorie într-un maxi-taxi murdar şi arhiplin te poate indispune pentru toată ziua.

“Dacă o să-mi spăl maşina zilnic n-o să mai cîştig nimic, si mai am şi copii acasă!” zicea plin de supărare un şofer. Omul dădea impresia că nici nu a auzit de ofensiva gripei porcine. Lui i se păreau exagerate şi neadecvate pretenţiile medicilor sanitari. Şi, probabil, acest şofer nici nu-şi imaginează că unii dintre pasagerii lui au şi ei copii acasă sau chiar cîştigă mai puţin decît el.
XS
SM
MD
LG