Linkuri accesibilitate

Vizita la București a premierului Vlad Filat


Timpul” scrie că vinerea trecută, prim-ministrul moldovean Vlad Filat şi premierul în exerciţiu al României Emil Boc au semnat la Bucureşti Convenţia privind micul trafic la frontieră. Publicaţia adaugă că cei doi premieri au declarat că, prin semnarea documentului-cadru european, dar şi prin vizita de lucru a delegaţiei moldoveneşti la Bucureşti, au fost relansate relaţiile bilaterale dintre cele două state în numele unui viitor european comun. „Guvernul Filat şi Mafia cărnii”, îşi intitulează Constantin Tănase editorialul de astăzi în care apreciază implicarea guvernului în anumite scheme ilegale de comercializare a produselor din carne.

În „Timpul”, Arcadie Gherasim scrie că premierul Vlad Filat, aflat la Bucureşti, i-a îndemnat pe tinerii basarabeni să facă în România carte bună şi să revină acasă bine pregătiţi. Gherasim se întreabă şi răspunde însă de ce până acum tinerii basarabeni care învaţă sau lucrează în România nu au răspuns la aceste imbolduri patriotice?

Chişinăul şi Bucureştiul au semnat Tratatul privind micul trafica la frontieră, scrie „Nezavisimaia Gazeta”. Publicaţia notează că cetăţenii R. Moldova, aflaţi în zona de 50 de km de la frontireră cu România, vor putea circula pe teritoriul ţării vecine fără viză. „Nezavisimaia Gazeta” subliniază câ până acum acordul nu a putut fi semnat pentru că autorităţile de la Chişinău se opuneau să semneze tratatul politic de bază.

La București, „Gardianul” scrie că Premierul Vlad Filat s-a intålnit cu oficialităţi din România precum Traian Basescu, Emil Boc, Mircea Geoana si Roberta Anastase. Potrivit publicaţiei, studentii basarabeni au primit răspuns pozitiv din partea premierului moldovean la întrebarea daca vor avea locuri de munca la intoarcerea acasă.
XS
SM
MD
LG