Linkuri accesibilitate

"Într-o coaliţie de centru stînga, Voronin ar deţine din nou puterea absolută"


Lupu Marian (PD)
Lupu Marian (PD)

Marian Lupu declară însă că lista de propuneri pentru dialogul cu PCRM rămîne deschisă

Marian Lupu a spus astăzi că Partidul Democrat, pe care-l conduce, nu va face alianţă cu comuniştii, aşa cum a îndemnat ieri la o conferinţă de presă liderul PCRM Vladimir Voronin. În ciuda acestui refuz, Lupu n-a răspuns astăzi expresiilor mai colorate folosite ieri de Voronin, inclusiv la adresa lui, preferînd să ofere din nou comuniştilor o invitaţie la dialog.

În noianul de acuze lansate ieri de liderul PCRM Marian Lupu a găsit şi lucruri mulţumitoare, cum ar fi răspunsul afirmativ a lui Voronin la întrebarea dacă, în cazul unei alianţe PD-PCRM, ar fi sprijinit candidatura lui Marian Lupu la funcţia de şef al statului: „PCRM-ul, vorbesc de conducerea PCRM, nu are motive palpabile şi argumente palpabile contra candidaturii Alianţei la postul de şef de stat. Esenţa problemei este concentrată doar aici: se face coaliţia centru stânga se votează candidatul, nu se face coaliţie centru-stânga, nu se votează candidatul. Un asemenea format va duce la ceea ce liderul partidului comuniştilor şi-o doreşte foarte mult: continuarea situaţiei în care o persoană, un om vrea să concentreze în continuare deplina putere”.

Pe de altă parte, Marian Lupu a spus că la următoarele alegeri prezidenţiale va conta pe sprijinul tuturor membrilor PCRM: „Noi nu cerşim voturi, noi suntem plasaţi pe o poziţie flexibilă, deschisă, una constructivă, pentru a purta un veridic şi adevărat dialog politic reieşind din interesele Republicii Moldova. Lista de propuneri rămâne deschisă pentru procesul de dialog cu PCRM-ul”.

Marian Lupu a ocolit propunerile concrete înaintate Partidului Comuniştilor, precizând că acestea vor fi făcute publice în momentul anunţării zilei când va fi votat din nou şeful statului.

Iată cum a reacţionat la acuzele lui Voronin, un alt demnitar Gheorghe Gorincioi, preşedintele Consiliului Coordonator al Audiovizualului, vizat ieri de liderul PCRM (Voronin l-a criticat pe Gorincioi pentru schimbarea de pozitie odată cu schimbarea guvernării): „Pe mine mă miră această apreciere stranie vizavi de activitatea Consiliului Coordonator al Audiovizualului fiindcă CCA nu a făcut altceva decât să respecte Codul Audiovizualului inclusiv la capitolul pluralism de opinii”. Gheorghe Gorincioi crede că reacţia dură a ex-preşedintelui Vladimir Voronin a fost provocată de avertisemntele adresate de CCA posturilor de televiziune N 4 şi NIT.
Previous Next

XS
SM
MD
LG