Linkuri accesibilitate

În “ Ziarul de Gardă”, Petru Amariei scrie că dorinţa Partidului Comuniştilor de a ajunge din nou la putere formând o alianţă cu Partidul Democrat, este doar o iluzie. Autorul articolului constată, că în cazul formării unei astfel de alianţe, ar fi de ajuns ca un singur deputat PD să nu voteze candidatura viitorului şef de stat PCRM-isto – PD-ist şi lucrurile ar intra din nou în declin.

Într-un interviu acordat pentru „Ziarul de Gardă”, deputatul PLDM, Vitalie Nagacevschi, preşedintele Comisiei pentru elucidarea evenimentelor din aprilie curent, anunţă că la comisie au ajuns deja primele fotografii realizate de cetăţeni, la protestele care au culminat cu distrugerea Parlamentului şi Preşedinţiei. Citat de „Ziarul de Gardă”, Nagacevschi dă asigurări că va fi păstrat anonimatul celor care vor contribui cu probe la elucidarea cauzelor evenimentelor post-electorale din primăvara.

Timpul“ de astăzi informează că procuratura generală a sistat urmărirea penală pe numele lui Gabriel Stati, Aurel Marinescu, Natalia Morari şi Ghenadie Brega, cercetaţi pentru tentativă de uzurpare a puterii în stat în cadrul evenimentelor din 7 aprilie. Foştii miniştri comunişti s-au pricopsit în mod fraudulos cu funcţii înalte şi bănoase la Academia de Ştiinţe, scrie „Timpul”. Publicaţia povesteşte cum a ajuns ex-ministrul Educaţiei Victor Ţvircun, director la Institutului de Integrare Europeană şi Ştiinţe Politice, iar ex-ministrul Culturii Artur Cozma - şef al Centrului de Studii europene şi integrare europeană.

Timpul” anunţă că din cauza numărului mare de bolnavi de gripă pandemică, s-a decis să fie internaţi în instituţiile medicale doar cei în stare gravă şi medie, femeile gravide şi copiii. Ceilalţi, scrie „Timpul”, se vor trata acasă, fiind supravegheaţi de medicii de familie. „Timpul” aminteşte că ieri, în R. Moldova au ajuns 200 mii de doze de preparat antiviral „Tamiflu”, o parte a acestora fiind expediate în regiunea transnistreană.

„Ghimpu vânează ambasadori”, titrează „Moldova Suverană”, cu referire la decizia preşedintelui interimar al RM, de a semna o serie de decrete privind rechemarea unor ambasadori numiţi în funcţii pe timpul guvernării comuniste. “Filat a intrat cu coasa in cadrele nationale”, sună titlul unui alt articol din “Moldova Suverană”, în care se anunţă despre numirea în funcţii a unor noi vice-miniştri şi demiterea altor funcţionari din administraţia centrală.

“Tensiuni în partidul lui Voronin”, titrează ziarul bucureştean “Adevărul”. Publicaţia scrie că mai mulţi deputaţi ai Partidului Comuniştilor din Republica Moldova doresc evitarea alegerilor anticipate şi că această grupare ar dori, în schimb, să obţină de la Alianţa pentru Integrare Europeană postul de preşedinte al Parlamentului. Premierul Vlad Filat vine mâine la Bucuresti, pentru o întrevedere cu preşedintele României Traian Băsescu, dupa care va merge la Yalta unde se va întâlni cu premierul rus Putin, anunţă “Gardianul” - un alt ziar de peste Prut.

Pe aceeași temă

XS
SM
MD
LG