Linkuri accesibilitate

Dumitru Ciubaşenco (Moldavskie vedomosti): "AIE greşeşte rugîndu-i pe comunişti să-l voteze pe Lupu"

Dumitru CIUBASENCO: Eu cred ca alegerile anticipate devin inevitabile. In turul doi comunistii din nou nu vor vota pentru candidatura lui Marian Lupu si parlamentul va trebui sa fie dizolvat.

Vasile BOTNARU: Dar ce consecinte economice si politice poate sa aiba acest gest pina la anticipate?


Dumitru CIUBASENCO
: Oricum, Moldova va avea un guvern functional, care are niste intelegeri cu jucatorii principali, cu FMI, cu guvenrul SUA, cu guvernele tarilor UE, cu Romania si probabil cu Federatia Rusa. Saptamina viitoare domnul prim-ministru se intilneste cu domnul Putin si cine stie, poate si Rusia va da acel credit de 150 de milioane de dolari. Deci guvernul va functiona oricum. Comunistii degeaba spera ca tactica lor “cu cit mai rau, cu atit mai bine pentru PCRM” se va dovedi a fi una corecta. Oricum Occidentul va sustine guvernul actual. Si nimeni nu stie care va fi rezultatul comunistilor in alegeri anticipate.

Vor aparea probabil jucatori noi care vor rupe de la electoratul PCRM si comunistii ar putea sa se alega nu cu 48 de deputati, dar cu 25 sau 30 de deputati. Si eu cred ca alianta face o greseala cind incearca sa roage pe comunisti sa il voteze pe Lupu. Este o greseala psihologica. Daca domnul Lupu in cinci ani de zile, fiind alturi de Voronin, nu a inteles ca Voronin nu intelege cuvinte bune sau niste argumente din acestea blajine, ci numai argumentul fortei, inseamna ca domnul Lupu nu a inteles niste lucruri foarte importante.
XS
SM
MD
LG