Linkuri accesibilitate

Presa despre „Mărirea și decăderea comuniștilor...”


Jurnal de Chișinău ne propune un interviu cu noul guvernator al Băncii Naţionale, Dorin Drăguţan, care promite că BNM se va strădui să menţină stabil cursul de schimb valutar şi că instituţia pe care o conduce nu se va ghida după interesele politice ale unor partide. Tot Jurnal de Chișinău, citând ziarul Komsomolskaia Pravda, publică afirmaţiile jurnalistului rus Mihail Leontev, care este de părere că pentru politicienii moldoveni orientaţi spre România, Transnistria este o povară. Şi toate visele lor despre soluţia occidentală sau NATO se sparg, lovindu-se de Transnistria, mult mai puternic, decât, de exemplu, visele georgiene despre NATO s-au spart lovindu-se de Abhazia şi Osetia.

De ce Marian Lupu nu poate fi preşedinte? se întreabă în prima pagină cotidianul Moldova Suverană. Ziaristul Octavian Catană este de părere că singurul candidat pentru fotoliul prezidenţial ar trebui să renunţe la ideea de a ocupa această funcţie.

La acelaşi subiect Timpul de astăzi anunţă intenţia Partidului Comuniştilor din Republica Moldova de a baicota alegerea lui Marian Lupu în funcţia de şef al statului. Întâmplarea face ca astăzi să se împlinească exact cinci luni de când Marian Lupu a părăsit PCRM, scriu ziariştii. Tot ziarul Timpul îl citează pe ministrul Sănătăţii, Vladimir Hotineanu, potrivit căruia în Republica Moldova va fi declarată stare de epidemie atunci când, săptămânal, vor fi înregistrate 750 de cazuri de îmbolnăvire cu virusul A H1N1.

Potrivit cotidianului de limbă rusă, Komsomolskaia Pravda, Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei zilnic primeşte sute de plângeri din partea cetăţenilor legate de preţul exagerat în farmacii la medicamente şi măşti de protecţie.

Ziarul de la Bucureşti, Evenimentul Zilei, publică un amplu articol dedicat Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, cu titlul „Mărirea şi decăderea comuniştilor de la Chişinău”. Potrivit autorului, Vlad Odobescu, Republica Moldova ar putea lăsa în urmă o istorie colorată în roşu, cu rădăcini ivite imediat după Marea Unire, dacă parlamentarii vor alege un preşedinte pro-european.
XS
SM
MD
LG