Linkuri accesibilitate

Boicot: CC al PCRM se teme de trădători


Igor Boţan
Igor Boţan

Igor Boţan: "Un semnal foarte si foarte clar că există disensiuni puternice în cadrul partidului"

Igor Botan: In ultimele doua luni de zile Partidul comunistilor si asa-zisul media holding afiliat acestuia a declansat o campanie furibunda impotriva Aliantei pentru Itegrare Europeana si impotriva lui Marian Lupu pentru a-si convinge alegatorii si sutinatorii ca trebuie blocata procedura alegerii sefului statului si trebuie provocate alegeri parlamentare anticipate. Aceasta campanie a culminat, cum era si de asteptat, cu protestul din ziua de 7 noiembrie, in cadrul carora a fost adoptata o rezolutie, sensul careia se rezuma la acelasi blocaj institutional si provocarea alegerilor anticipate.

Vasile Botnaru: Prin urmare, conducerea partidului a ales sa mearga pe formula cea mai dura. Asta insemnind ce?

Igor Botan: Insemnind ce a spus Vladimir Voronin simbata. Adica marea obida ca partidul condus de domnia sa a pierdut puterea si acum vrea cu orice pret sa si-o recupereze.

Vasile Botnaru: La modul practic asta inseamna alegeri anticipate in vara anului viitor. Pina atunci vor avea oare suficienta energie ca sa tina in sah alegatorul si nu doar?

Igor Botan: Dupa decizia plenarei de astazi de a boicota alegerea sefului statului devine clara sarcina Aliantei pentru Integrare Europeana. Acesta trebuie sa depuna un efort pentru a stopa declinul economic si pentru a relansa economia. Pentru aceasta are semnale pozitive din partea finantatorilor internationali. Deci AIE trebuie acum sa convinga partenerii externi ca pentru o perioada de timp de aproximativ un an de zile poate stabiliza situatia din tara si poate asimila ajutorul financiar. In privinta Partidului comunistilor lucrurile nu sint simple de loc. Acest partid trebuie sa reziste testul blocajului. Este foarte bine cunoscut faptul ca in cadrul partidului exista grupari care doresc sa evite alegerile anticipate. Daca in cele doua incercari partidul rezista, atunci probabil mai are sanse, daca nu rezista, atunci lucrurile se vor precipita foarte repede.

Vasile Botnaru: La modul practic insemnind ca toti deputatii comunisti sa nu se apropie de urnele de vot, sub nicio forma.

Igor Botan: Asa este cum spuneti, dar cel mai interesant lucru care trebuie subliniat este acela ca PCRM se teme ca pot exista asa-zisi tradatori in cazul participarii la vot - un semnal foarte si foarte clar ca exista disensiuni puternice in cadrul partidului care pot fi blocate doar prin neadmiterea apropierii de urna de vot.
Previous Next

XS
SM
MD
LG