Linkuri accesibilitate

Gripa pandemică progresează în Moldova și statele învecinate


Numărul cazurilor confirmate de gripă pandemică se ridică acum la 269, a informat ministerul sănătăţii de la Chişinău. Numărul deceselor a crescut la 3, ultimul caz fiind înregistrat in raionul Ciadir-Lunga.

Toate instituţiile medico-sanitare au fost puse în carantină. Prin ordinul Ministerului Sanatatii, s-a decis ca, in perioada cu risc sporit de infectare cu infectii respiratorii virale, femeile gravide si copiii să fie îngrijiţi acasă. În general vor fi evitate internările în spital, cu excepţia cazurilor grave.

În România, numărul cazurilor conformate de gripă pandemică se ridică acum la 907. Iar in Ucraina, ministerul sănătăţii informează că 144 de persoane au murit în urma epidemiei de gripă. 14 decese au fost confirmate ca fiind provocate de virusului gripei pandemice. Cu toate acestea, preşedintele Victor Iuşenco a declarat că nu crede în necesitaea de a se decreta stare de urgenţă. Un consilier prezidenţial afirmase să această masură ar putea fi necesară la fel ca amânarea alegerilor prezidenţiale, din ianuarie în luna mai.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG