Linkuri accesibilitate

Deliciile bucătăriei elvețiene


Bucătăria elveţiană reflectă diversitatea geografică, lingvistică şi culturală a acestei ţări de munte. Fiecare dintre cele 26 de cantoane din care este formată țara posedă propriile trdiţii culinare. Putem găsi în cantoane asemănări cu bucătăria franceză, germană şi chiar cea italiană. Gastronomia elveţiană a avut o influenţă a climei de aici, astfel din necesitatea de a conserva alimentele, mîncarea pe perioada lungă a lunilor de iarnă a dat naștere la o mulțime de feluri de salamuri afumate și la 150 de varietăți de cașcaval.

Bucătăria elvețiană este de cele mai dese ori economă și simplă, am putea spune că este imaginea țăranilor munteni care au creat-o. Cel mai des întîlnim aici ca fel de mîncare supele, care este o mîncare preferată pe clima rece ce domină în regiuni. O caracteristică generală a preparării bucatelor este faptul că pregătirea multor din ele necesită o fierbere de lungă durată.

Pentru a putea conserva calitățile laptelui pe timp de iarnă, ei au inventat cașcavalul, iar dacă există cașcavalul, este natural că foarte multe rețete de bucate au la baza sa acest produs. Ca un exemplu putem menționa racleta, care devine ca un simbol culinar național și este foarte apreciată de mulți.

De asemenea elvețienilor le datorăm descoperirea ciocolatei cu lapte, în 1878. Tradiția ciocolatei elvețiene vine de la începutul secolului XIX, iar compoziția acestui deliciu nu a fost niciodată modificată semnificativ. Acest melanj este pe bază de cacao și zahăr la care se adaogă lapte sau miere, fructe uscate sau migdale în dependență de varietatea ciocolatei.

Fiecare regiune și canton ne oferă specialitățile sale ce se prepară din produsele ce le au îndemînă, influențate de geografia regiunii și chiar influențate de orientarea culturală.
XS
SM
MD
LG