Linkuri accesibilitate

Jurnal de Chișinău: „Enciclopedia R. Moldova” o carte a rușinii naționale


Jurnal de Chişinău citează istorici şi oameni de cultură care critică dur „Enciclopedia Republicii Moldova”, lansată anul acesta, numind-o o carte a ruşinii naţionale. Asociaţia Istoricilor cere ca Enciclopedia să fie revăzută sub aspect istoric. Tot ziarişii de la Jurnal de Chişinău încearcă să aducă mai multă lumină în cazul tânărului de 35 de ani din raionul Drochia care, potrivit medicilor, ar fi decedat în urma infectării cu virusul pandemic A H1N1. Rudele tânărului, spun ziariştii, pun la îndoială afirmaţiile medicilor. Jurnal de Chişinău anunţă că instanţa de judecată a recunoscut vina poliţiştilor care au reţinut-o abuziv pe redactorul şef al ziarului, Rodica Mahu, la 10 aprilie, în preajma Casei Presei. Cu toate acestea poliţiştii nu au fost pedepsiţi.

Timpul de astăzi se întreabă dacă nu cumva în cazul unor alegeri anticipate, Alianţa pentru Integrare Europeană va rămâne fără un membru. Potrivit Barometrului de opinie IMAS, Alianţa Moldova Noastră nu ar trece pragul electoral într-un nou scrutin. Tot în Timpul de astăzi, ziarista Tatiana Corai îi îndeamnă pe basarabenii cu paşapoarte româneşti să ia exemplu de la ruşi, făcând trimitere la alegerile prezidenţiale din România. În noiembrie 2008, aminteşte ziarista, la alegerile parlementare din România, au votat peste 2 mii de basarabeni. La alegerile parlamentare din Rusia în martie 2007, au votat peste 47 de mii de cetăţeni ai Moldovei, deţinători de paşapoarte ruseşti.

Guvernul intenţionează să închidă şcoli, spitale, să taie compensaţiile şi bursele titrează pe prima pagină Moldova Suverană, criticând Planul de stabilizare şi relansare economică a Republicii Moldova pe anii 2009-2011. Tot Moldova Suverană anunţă că deputata PCRM, Ina Şupac a fost bătută în seara zilei de miercuri în faţa clădirii Parlamentului. Legislatoarea a declarat că a fost doborâtă la pământ de trei tinere care au lovit-o cu picioarele şi au deposedat-o de documente, inclusiv de legitimaţia de parlamentar şi paşaportul diplomatic.

Komsomolskaia Pravda scrie că aeroportul Chişinău a început să aplice măsuri pentru profilaxia gripei pandemice. Navele aeriene vor fi echipate cu măşti de unică folosinţă, iar încăperile şi suprafeţele de contact cu pasagerii vor fi prelucrate cu dezinfectante mai frecvent. Cu măşti şi mănuşi de unică folosinţă vor fi echipaţi şi lucrătorii aeroportului.
XS
SM
MD
LG