Linkuri accesibilitate

„Debandadă în Partidul Comuniştilor” scrie Jurnal de Chişinău. Ziarul citează surse din interiorul partidului care spun că PCRM s-a scindat în cel puţin 3 tabere: Cei care nu vor anticipate, cei care vor anticipate şi cei care nu vor anticipate dar nu pot accepta candidatura lui Marian Lupu la funcţia de preşedinte. Nicolae Negru scrie in editorialul său că „Voronin este pe urmele lui Roşca” iar Marina Liţa sugerează că grenada care a explodat in ziua Hramului capitalei ar fi fost comandată de Partidul Naţional Bolşevic din Moldova sau de organizaţia AntiRO – organizaţie cu idei antiromâneşti.

Ziarul Timpul ne aduce aminte pe prima pagină de Nicolae şi Elena Ceauşescu. „Ceauşescu n-a murit, istoria ne-a păcălit”. Tot Timpul scrie că peste câteva luni, moldovenii vor putea trece Prutul liber, fără bariere. Optimismul ziarului are ca argument parafarea conventiei privind micul trafic la frontieră.

„20 de mii de chisinauieni s-au adresat la Procuratura Generala din cauza majorarii tarifelor” titrează Moldova Suverană. În articol se precizează însă că e vorba despre o cerere colectiva trimisă de organizaţia Salvgardare, a cărei preşedintă e Maia Lăguţa. Cererea cere investigarea lezării drepturilor unor persoane prin majorarea tarifelor la apă şi transport. Mihai Conţiu scrie in editorialul său că semnarea convenţiei privind micul trafic la frontieră este un pericol pentru UE, pentru ca România ar putea deveni un furnizor de emigranţi ilegali, droguri şi armament.

Ziarul românesc Evenimentul Zilei titrează „Guvernul Filat se laudă cu un acord de asociere cu Uniunea Europeană iar Buxellesul priveşte cu rezervă spre Chişinău” asta pentru că Uniunea oferă Moldovei înţelegeri mai puţin avantajoase decât celorlalte ţări europene. Acelaşi ziar scrie că nealegerea preşedintelui este primul pas spre alegeri anticipate.

Agenţia Reuters scrie că vicepreşedintele Statelor Unite, Joe Biden într-o vizită la Bucureşti a spus că “Speram sa vedem Republica Moldova cat mai curand in structurile euroatlantice” şi a recomandat Moldovei să ia exemplu, în acest proces de integrare de la România.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG