Linkuri accesibilitate

Vice-preşedintele american Biden face un apel la susţinerea democraţiilor fragile din Moldova, Georgia şi Ucraina


Vicepresedintele american Joseph Biden a declarat astazi la Bucuresti, dupa convorbirile cu presedintele Traian Basescu ca Statele Unite doresc ca vecinii Romaniei, inclusiv Moldova, sa continue pe drumul democraţiei si al reformelor economice, exprimindu-si speranţa ca intr-o zi, cind aceste ţari vor fi pregatite, sa se poata integra in structurile euro-atlantice.

In discursul de politica externa ţinut ulterior la Biblioteca Universitara, vicepresedintele american a revenit asupra subiectului, spunind ca tarile din Europa de est care au rasturnat acum 20 de ani regimurile comuniste, trebuie sa ajute democratiile fragile din Moldova, Georgia si Ucraina sa se stabilizeze. In opinia vicepresedintelui american, Armenia, Azerbaijanul si Belarus mai au multe de facut. Vicepresedintele american a spus ca Statele Unite vor ajuta economia Moldovei sa se stabilizeze.

Joe Biden a laudat sprijinul acordat de Romania in cadrul operaţiunilor din Afganistan. De la Bucuresti, vicepresedintele american pleaca la Praga.
XS
SM
MD
LG