Linkuri accesibilitate

Ziarul Timpul relatează despre condamnările în dosarul Heroina.

În prima pagină din ziarul Moldova Suverană aflaţi cum Vladimir Voronin s-a intâlnit cei mai activi reprezentanţi locali ai partidului comunist. Acestora li s-a explicat cum au fost amăgiţi alegătorii Partidului Democrat atunci cand Marian Lupu a făcut coaliţie cu partidele de dreapta şi cum Alianţa pentru Integrare Europeană impune Partidul Comunist să provoace alegeri anticipate.

Din ziarul rusesc Izvestia aflaţi că la Tiraspol s-a votat un proiect de lege care ar transforma Steagul Biruinţei într-un simbol al Republicii Autoproclamate. Analog, tot steagul biruinţei este simbol al Federaţiei Ruse.

„Patru condamnaţi în dosarul HEROINA” este titlul din prima pagină din ziarul Timpul. Unul din participanţii la infracţiunea de 200 de kg de heroină sau 10 milioane de euro este un turc, informator şi agent al Sistemului de Informaţii şi Securitate. Sentinţa stabileşte că vinovaţii vor sta după gratii intre 2 şi 13 ani, iar Papuc, Zubic şi cei doi poliţişti care au găsit drogurile, au fost găsiţi nevinovaţi. Pe plan politic, tot ziarul Timpul se intreabă câţi din candidaţii la funcţia de preşedinte de până acum au fost cu adevărat de alternativa.

Dacă vreţi să aflaţi de ce în Chişinău sunt de 5 ori mai mulţi pensionari decât în Republica Moldova în totalitate, citiţi Ziarul de Gardă. Tot acolo aflaţi cum din 2001 a crescut numărul clienţilor Băncii Fincombank şi de ce Marian Lupu vrea ca preşedintele să fie ales prin vot direct.

Ziarul românesc Gardianul are un interviu în exclusivitate cu preşedintele interimar Mihai Ghimpu, care cere iertare poporului român pentru insultele fostului regim şi spune că este convins că vineri preşedintele va fi ales.

Nu de aceeaşi părere este analistul George Damian de la ziarul Ziua, care scrie că Moldova este şi va fi condusă de comunişti. În opinia editorialistului, votarea preşedintelui este puţin probabilă pentru că “cuvântul lansat săptămânal de Voronin, este “nu” pentru Marian Lupu.”
XS
SM
MD
LG