Linkuri accesibilitate

Donaţie americană pentru Centrul de Combatere a Traficului de Persoane


Ambasadorul Asif Chaudhry la ceremonia de la MAI

Ambasadorul Asif Chaudhry: SUA îşi asumă şi misiunea de monitorizare a eficienţei acţiunilor anti-trafic

Ambasada Statelor Unite a donat două maşini în valoare de 35 mii de dolari Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane, din cadrul Procuraturii Generale. Donaţia face parte din şirul de activităţi al Guvernului SUA pentru combaterea traficului de fiinţe umane în Republica Moldova.

Valeriu Zubco
Procurorul general Valeriu Zubco a insistat să testeze personal una din cele două automobile Chevrolet, invitîndu-l pe ambasadorul Statelor Unite, Asif Chaudhry să îl însoţească în timpul cîtorva manevre, făcute în faţa sediului în care se află subdiviziunea antitrafic a Procuraturii.

Valeriu Zubco – Maşina? E extraordinară!

Reporter EL: De când procurorii vor putea să utilizeze aceste maşini?

Valeriu Zubco: - De astăzi. Vor fi inmatriculate şi din momentul înmatriculării vor putea să utilizeze automobilul.

Reporter EL: - Şi sunt doar două maşini la câţi procurori?

Valeriu Zubco: Cinci procurori, dar de perspectivă va fi majorată secţia în dependenţă de necesitate.

AmbasadorulAsif Chaudhry şi ministrul Victor Catan
Ambasadorul Asif Chaudhry a ţinut să sublinieze că Guvernul Statelor Unite este un suporter constant al eforturilor depuse de Republica Moldova în combaterea traficului de fiinţe umane, sugerînd că, în egală măsură, Washingtonul îşi asumă şi misiunea de monitorizare a eficienţei acţiunilor întreprinse.
Asif Chaudhry: „Când am fost numit ambasador, a trebuit să răspund la un şir de întrebări referitoare la traficul de fiinţe umane. În special am fost întrebat ce acţiuni voi întreprinde pentru a ajuta Republica Moldova să combată acest fenomen. Astăzi sunt obligat să raportez Congresului SUA ce măsuri au fost întreprinse în acest sens”.

Din 2005, de când a fost creat Centrul pentru Combaterea Traficului de Fiinţe Umane, guvernul Statelor Unite a donat peste 1 milion de dolari, inclusiv pentru renovarea oficiilor Centrului şi procurarea echipamentului.

Minstrul Afacerilor Interne Victor Catan le-a dorit colegilor de la Centrul antitrafic să profite de mobilitatea sporită pe care o vor avea de acum înainte: „Va contribui la sporirea capacităţii şi funcţionalităţii de cooperare a subdiviziunilor Ministerului Afacerilor Interne, Procuraturii Generale, orientate la identificarea şi investigarea cauzelor de trafic ”.

Ministrul Catan a estimat că eforturile Guvernului SUA de ajutorare a Republicii Moldova în combaterea traficului de persoane se regăsesc în statistici: numărul de cazuri de trafic de fiinţe umane a scăzut de la 193, înregistrate anul trecut, la 166 descoperite în acest an.
XS
SM
MD
LG