Linkuri accesibilitate

Timpul: proiect de promovare a cărţii în Moldova


Apel adresa miniştrilor educaţiei şi culturii

“Moldova Suverană” aduce învinuiri majorităţii parlamentare pentru că votează legi, pe care publicaţia le consideră antidemocratice şi contrare normelor europene. În acest sens, “MS” aduce drept exemplu legea votată ieri de Parlament prin care miniştrii vor putea ocupa timp de 6 luni şi funcţia de deputat.

Tot în “MS”, Vsevolod Ciornei constată că polemicile despre istoria care trebuie studiată în şcoli sunt inutile, atâta timp cât se discută despre denumire şi nu despre calitatea cursului de istorie.

Într-un alt articol, “MS” semnalează că propunerile reprezentanţilor Băncii Mondiale înaintate recent guvernului de la Chişinău, nu conţin soluţii pentru toate provocările crizei mondiale care a afectat Moldova.

“Argumentî i Factî” în Moldova, explică în numărul de azi de ce preţul medicamentelor în farmaciile din RM sunt de două, iar uneori chiar de trei ori mai scumpe decât în ţara vecină Ucraina. Publicaţia scrie despre necesitatea lansării unui program amplu de asigurare a populaţiei cu medicamente, precedat de adoptarea unei baze legislative în acest sens.

În “Timpul”, Constantin Tănase îi îndeamnă pe ministrul educaţiei şi pe cel al culturii să se implice activ într-un proiect de promovare a cărţii în RM, proiect lansat de cotidianul Timpul şi editura Litera. Misiunea celor doi miniştri în acest sens poate deveni una istorică, crede Constantin Tănase.

“Timpul” anunţă că ieri a fost parafat, la Chişinău, Tratatul de mic trafic la frontieră cu România, după ce delegaţiile de experţi din cele două state au încheiat negocierile asupra textului acordului. Documentul urmează să fie transmis la Bruxelles pentru a fi avizat de Comisia Europeană, după care va putea fi semnat de prim-miniştrii de la Chişinău şi Bucureşti, notează publicaţia.

Bucureştiul şi Chişinăul au definitivat ieri acordul privind micul trafic de frontieră, ce va facilita circulaţia basarabenilor, scrie “Evenimentul Zilei”, adăugând că în jur de un million de cetăţeni modoveni vor putea beneficia de pe urma semnării respectivului accord.

Continuă tema “Gardianul”, care îl citează pe premierul moldovean Vlad Filat, gata să semneze începând chiar de azi acordul privind micul trafic de frontieră. Semnarea acordului va trebui să mai aştepte însă, notează “Gardianul”, cel puţin până când parlamentul de la Bucureşti va alege un nou guvern.
XS
SM
MD
LG