Linkuri accesibilitate

Istoria lui Falcon Heene doar un „reality show”


Falcon Heene, copilul ce ar fi dispărut
Falcon Heene, copilul ce ar fi dispărut

Pseudo-drama unui copil dispărut într-un balon de heliu luat de vînt clarificată drept o farsă.

În Statele Unite, poliţia a anunţat că aşa-numita dramă a băieţelului din balon, care a ţinut americanii în priză săptămâna trecută, a fost o simplă farsă pusă la cale de nişte părinţi dornici de publicitate. Detalii are Mircea Ţicudean.

Poliţia din oraşul Fort Collins, în statul american Colorado, a confirmat aseară că părinţii unui băieţel despre care s-a crezut săptămâna trecută că a dispărut într-un balon cu heliu luat de vânt au făcut doar o farsă, menită să aducă publicitate unui aşa-numit „reality show”. AP scrie că farsa a fost pusă vreme de două săptămâni, la cale de soţii Richard şi Mayumi Heene, care s-au cunoscut la o şcoală de actorie din Hollywood şi au participat, amândoi, la un reality show de tip „schimb de neveste” al reţelei de televiziune ABC.

Şeriful din Fort Collins a spus că la casa soţilor Heene continuă investigaţiile, şi că nu exclude că în final ei vor fi puşi sub acuzare. Anchetatorii au mai spus că este posibil ca unele organizaţii mass-media să fi ştiut de farsă, chiar în timp ce poliţia şi alte forţe de ordine încercau să-l salveze pe băieţelul care s-ar fi aflat, chipurile, în balonul luat de vânt. Poliţia a spus că soţii Heene au minţit de cel puţin două ori: mai întâi când au spus că băieţelul e la bordul balonului în derivă, iar apoi când au spus că de fapt micul Falcon Heene se ascunsese pe tot timpul falsei drame în podul casei. Poliţiştii spun că în tot acel timp, Falcon era într-un parc pentru copii din apropierea casei.

Farsa a dus joia trecută la închiderea temporară a aeroportului internaţional din Denver. Garda Naţională a folosit elicoptere ca să-l salveze pe Falcon din balonul care a fost purtat de vânt cam 80 de kilometri. Când balonul a aterizat, iar băieţelul nu se afla în el, echipele de salvare au început să-i caute trupul, crezînd că a căzut îm timpul zborului. De fapt, balonul era aşa de şubred şi de improvizat că nici n-ar fi putut decola cu un băiat, cât de mic, la bord.

Părinţii aşa de inventivi sunt cercetaţi acum în stare de libertate. Sub acuzaţiile de minciună în faţa autorităţii, de conspiraţie şi de încurajare a delincvenţei unui minor, ar putea face închisoare timp de şase ani de zile şi plăti o amendă de jumătate de milion de dolari. Interesant este în această nebunie TV cu accente penale că micul Falcon s-a dat de gol într-un talk.show televizat la CNN, cînd s-a întors spre tatăl său şi i-a spus ceva de genul: „ai spus că facem asta pentru show”. Şeriful din Fort Collins spune că acela a a fost momentul când a fost sigur că familia Heene a inventat toată drama.
  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG