Linkuri accesibilitate

In ritmul muzicii


Muzica este un element indispensabil al vieţii noastre. Orice zgomot pentru careva dintre noi poate fi ca o sunet melodios. Toţi se interesează de noutăţile din acest domeniu, fiecare având genul său preferat, artiştii săi preferaţi. Şi ar fi timpul să mai vedem ce se întâmplă interesant în muzica franceză. Deseori mergând pe stradă am observat nişte afişe interesante care au acoperit toate locurile posibile pentru publicitate, pe care era scris: „MOZART, Opera Rock”. Eram foarte excitată să aflu ce ascunde acest miracol. Şi iată că a venit şi ziua dezvăluirii marelui secret.

Mozart Opera Rock (foto: Warner Music)
Mozart, Opera Rock”, este un spectacol muzical produs de Dove Attia şi pus în scenă de către Olivier Dahan. În acest spectacol a fost pusă pe muzică viaţa lui Mozart, dar nu pe muzica epocii lui ci folosind diverse partituri ale timpului evocat cât şi compoziţii contemporane, este vorba anume muzica rock.

Trupa de teatru ce participă la spectacol este compusă din cântăreţi, dansatori şi comedieni care vor fi îmbrăcaţi în costume ce corespund timpului marelui geniu al muzicii clasice, care este eroul principal al operei în scenă. Dacă e să vorbim despre muzicienii spectacolului, ar fi bine să menţionăm că sunt în număr de 20, dintre care 15 ce vor interpreta muzica clasică iar 5 sunt înscrişi pe registrele de muzică pop-rock.

Spectacolul demarează de la momentul unde destinul lui Mozart ia o întorsătură cam rea: Colloredo succede la tronul de Salzbourg. Noul suveran nu-l poate suporta pe Mozart şi are alergie de la muzica acestuia. La cei 20 de ani care-i avea Mozart decide să părăsească oraşul natal să încerce norocul în una din capitalele europene. Dar viaţa nu este aşa uşoară. Mozart este lovit numai de decepţii, nici o curte europeană nu vrea să-l angajeze, se confruntă cu prima dezamăgire în dragoste, îşi pierde mama la Paris, oraş care îl respinge şi îl umileşte.
Dar iată că viaţa îi oferă o şansă, pleacă la Viena, capitala muzicii europene. Aici el cunoaşte gloria, dragostea, rivalitatea, apoi căderea de pe piedestal şi chiar mizeria.

Originalitatea acestui spectacol constă în aceea că este mai mult decât un spectacol ci un film jucat live, care pune accent pe ritm, emoții și de ce nu și asupra umorului.
XS
SM
MD
LG