Linkuri accesibilitate

Atentat în scuarul Arcului de triumf


Explozia unei grenade ofensive de tip RG-42 s-a soldat cu 36 de răniţi, din care 12 au fost internaţi de urgenţă

In seara zilei de 14 octombrie 2009, aproximativ ora 22.05, in timpul desfasurarii un concert organizat cu ocazia Hramului Chisinaului, in scuarul Arcului de Triumf din Piaata Marii Adunari Nationale, o persoana necunoscuta a aruncat in multime un dispozitiv explozibil. In urma deflagratiei au fost ranite 36 persoane, carora le-a fost acordat ajutor medical, dintre care 12 au fost internate in spital cu leziuni corporale usoare. O persoana a fost supusa interventiei chirurgicale, 3 se afla in stare mai putin grava, ceilalţi putînd fi externaţi după îngrijiri medicale.

Potrivit unui comunicat al MAI, la locul atentatului s-a deplasat conducerea MAI, SIS si a Procuraturii, grupa operativa a Comisariatului General de politie a municipiului Chisinau si echipa bomb-tehnic din cadrul MAI. Locul incidentului a fost izolat, fiind creata o zona de securitate. In urma examinarii la fata locului au fost depistate schije. Specialistii au constatat, ca explozia a fost produsa de o grenada ofensiva de tip RG-42.

Ministerul de interna a anunţat formarea unei grupe de anchetare a cazului. Ofiterii de urmarire penala din cadrul MAI, Procuraturii si SIS intreprind masuri operative de investigatie pentru stabilirea circumstantelor si persoanelor implicate in savarsirea acestei crime.

Portalul Stirea Zilei relateaza in timpul deflagratiei de aseara din Piata Marii Adunari Nationale, in anticamera primului-ministru au fost inregistrate doua apeluri telefonice de amenintare cu mesaje clare de rafuiala fizica.
Previous Next

XS
SM
MD
LG