Linkuri accesibilitate

La Hramul Chișinăului.


Președintele Traian Băsescu nu răspunde invitației în condițiile crizei guvernamentale de la București.

Şi cum astăzi este Hramul Chişinăului, pentru cei interesaţi, „Timpul” publică programul manifestărilor care vor avea loc în centrul capitalei. Sărbătoarea va începe cu depuneri de flori la monumentul lui „Ştefan cel Mare” după care va fi oficiată Liturghia. Deschiderea oficială a „Hramul oraşului” va avea loc la orele 11 iar seara va culmina cu un spectacol susţinut de intrepreţi din R. Moldova , România şi Rusia.

Din comentariul lui Iurie Chiorescu, magistru în ştiinţe politice, cititorii pot afla tot din „Timpul” că Alianţa pentru Integrare Europeană va avea sorţi de izbândă numai în cazul în care va răspunde aşteptărilor electoratului. Deocamdată, doar denumirea coaliţiei şi instalarea Guvernului Filat insuflă un optimism moderat. În rest - aceeaşi propagandă comunistă la „Moldova 1”, viceminiştri şi funcţionari publici comunişti, declaraţii contradictorii din partea liderilor AIE, susţine comentatorul.

Timpul” mai scrie că la Editura Cartdidact - Civitas a apărut, recent, de sub tipar Manualul de Istorie a românilor şi de Istorie universală pentru clasa a IX-a, semnat de Igor Şarov, Gheorghe Palade şi Igor Caşu. Publicarea manualului în acest format şi conţinut se conformează astfel deciziei Asociaţiei Istoricilor, precum şi a Ministerului Educaţiei, privind conţinuturile la curriculumul şcolar la istorie. Asociaţia Istoricilor din Moldova recomandă profesorilor din republică citez „cu căldură” acest manual, scris de unii dintre cei mai cunoscuţi istorici de la Chişinău.

In România, ziarul „Adevărul” este preocupat de declaraţiile politicienilor moldoveni după ce ieri Guvernul Boc a fost demis. Guvernul de la Chişinău va promova relaţii bune cu România indiferent ce guvern va exista Bucureşti, iar căderea guvernului Boc nu va influenţa relaţiile dintre cele două state. Declaraţia îi parţine preşedintele parlamentului Republicii Moldova, Mihai Ghimpu. Acum la Chişinău este o conducere care respectă oricare guvern din fiecare ţară. Cine va fi la putere cu aceia şi vom discuta. Eu nu văd aici o problemă", a declarat Ghimpu.

Despre tortura şi tratamentul inuman din locurile de detenţie, în special după protestele din 7 aprilie, reprezentanţii societăţii civile dar şi ai guvernului vor prezenta rapoarte, separate, la Geneva în cadrul unei şedinţe ai Comitetului pentru Drepturile Omului al ONU, scrie „Moldova Suverană”. Banca Mondială reomandă, Guvernul execută Reducerea salariilor, majorarea virstei de pensionare, micsorarea numarului de scoli si spitale, titrează „Moldova Suverană”.

"Preşedintele României Traian Băsescu nu va veni la Chişinău. A fost invitat, dar nu va ajunge. Atât vă pot spune." Acesta este răspunsul serviciului de presă al Preşedinţiei României oferit pentru UNIMEDIA. Preşedintele român urma să participe la Hramul Oraşului. Schimbarea agendei şefului statului român survine în urma votării moţiunii de cenzură în Parlamentul României, prin care a fost demis Guvernul Boc.

Pe aceeași temă

XS
SM
MD
LG