Linkuri accesibilitate

Presa: cine nu înghite istoria românilor ?


Timpul de astăzi publică un apel al uniunilor de creaţie adresat actualei guvernări, prin care se cere depolitizarea ministerului culturii şi realizarea urgentă a unor reforme în acest domeniu. Tot Timpul, scrie că reporterii şi cameramanii de la Eu TV au refuzat ieri să meargă la evenimente şi să facă ştiri, protestând în acest fel pentru că nu şi-au primit salariile pe ultimele trei luni.

Jurnal de Chişinău anunţă că foştii angajaţi ai postului municipal de radio ”Antena C” sunt gata să-şi retragă dosarul intentat la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului, dacă se acceptă rejudecarea modului în care s-a petrecut privatizarea instituţiei în instanţele naţionale. ”Partidul Comuniștilor se pregătește de alegeri anticipate, citează Jurnal de Chişinău o declaraţie a deputatului comunist Grigore Petrenco, făcută după ședința de ieri a Biroului Permanent al Parlamentului. Pentru a vota candidatura AIE la funcţia de şef al statului, PCRM insistă asupra demiterii lui Mihai Ghimpu din funcţia de preşedinte al legislativului, adaugă Jurnal de Chişinău.

Jurnal de Chişinău informează că AIE a căzut de acord asupra candidaturii la funcţia de procuror general al R. Moldova, numele căruia ar urma să devină cunoscut opiniei publice la următoarea şedinţă a Parlamentului.

Marfa stricată din toată lumea va ajunge în ţara noastră, titrează pe prima pagină Moldova Suverană, criticând decizia Ministerului Economiei de a anula obligativitatea certificării fiecărui lot de produse importate în R. Moldova. Tot în Moldova Suverană, Vlad Loghin prezice zile grele pentru bugetari şi învinuieşte guvernarea pentru că nu a găsit bani pentru majorarea salariilor promisă acestei categorii de către fosta guvernare.
Moldova Suverană scrie că Presedintele Partidului Democrat, Marian Lupu, se împotriveşte initiativei premierului Vlad Filat, de a inlocui cursul de istorie integrara cu cel de istorie a romanilor, in curricula scolara.

La aceeaşi temă în România, Evenimentul Zilei titrează - “Lupu nu înghite Istoria Românilor”, iar Gardianul aduce la cunoştinţă promisiunea premierului moldovean, Vlad Filat, de a reveni la “Istoria romanilor” in scoli, promisiune făcută dupa un concert organizat la Chisinau, cu ocazia Zilei Profesorului.

Nezavisimaia Gazeta informează că membrii consiliului miniştrilor de externe ai CSI, vor discuta la summit-ul de pe 8 octombrie de la Chişinău, probleme care se referă la securitatea de frontieră şi migraţie.

Transnistria - pregătită să intre în componenţa Federaţiei Ruse, sună mesajul autoproclamatului lider de la Tiraspol, Igor Smirnov, citat de Komersant. Ziarul explică, făcând trimitere la opinia unor analişti, că prin aceste declaraţii, Smirnov cere susţinerea Moscovei în preajma summit-ului CSI de la Chişinău. Aceste declaraţii însă, ar putea avea efect de bummerang, conchide Komersant.
XS
SM
MD
LG