Linkuri accesibilitate

O coincidență bizară și jenantă.

Întîmplarea face ca ziua de 1 octombrie, care inaugurează preţul de 2 lei pentru o călătorie în troleibuz şi anulează înlesnirile pensionarilor, să fie şi Ziua Internaţională a Persoanelor în Etate. Ce ironie a sorţii! Probabil, atunci cînd majorau tariful, cinovnicii primăriei nu ştiau că există o zi a oamenilor în etate. În consecinţă, s-a produs o coincidenţă bizară şi jenantă.

Regia Transport Electric i-a felicitat pe bătrîni, anunţîndu-i că în ziua în care tariful majorat intră în vigoare, lor li se permite totuşi să călătorească pe gratis în troleibuz. E un fel de cadou inutil înaintea furtunii. Cel puţin, aşa vede lucrurile un pensionar revoltat din blocul meu. Acesta mi-a spus că această coincidenţă i se pare o batjocură. “După ce am călătorit gratis ani de zile, ce importanţă mai poate avea pentru mine această ultimă indulgenţă?” m-a întrebat pensionarul, privindu-mă supărat de parcă eram eu vinovatul.

Fireşte că o asemenea coincidenţă trebuia evitată. La o adică, preţul călătoriei putea fi majorat mai tîrziu. Şi mai bine era dacă majorarea tarifului şi anularea înlesnirilor era precedată de o campanie de explicare a stării de fapt. Necesitatea majorării tarifului trebuia explicată pe înţelesul oamenilor în etate. Dacă se proceda în acest fel, poate şi manifestările de agresivitate, de-a dreptul deplasate, la adresa primarului Dorin Chirtoacă nu ar fi avut loc.
XS
SM
MD
LG