Linkuri accesibilitate

Cabinetul Filat majorează salariile profesorilor cu 24%


Premierul Vlad Filat
Premierul Vlad Filat

Majorarea salariului funcţionarilor publici şi a militarilor amînată pînă la redresarea bugetului

Guvernul a decis astazi sa majoreze salariile profesorilor cu 24 la suta. Majorarile se vor face incepind cu aceasta luna, iar salariile pe luna trecuta vor fi si ele recalculate.

Problema majorarii salariilor pentru cadrele didactice s-a aflat printre primele pe ordinea de zi. Dupa sedinta guvernului, premierul Vlad Flat a facut urmatoarele precizari: „Incepand cu 1 septembrie salariul profesorilor umeaza sa fie majorat cu 24 de procente. Acesti bani urmeaza sa fie luati din bugetul statului prin ajustari ale cheltuielilor bugetului si prin acoperirea deficitului bugetar din sursele de finantare externa".

Salariul pentru luna septembrie urmeaza sa fie reclaculat, iar cat priveste majorarile anuntate de guvernul precedent, Vlad Filat a tinut sa mentioneze: „Majorarile anuntate de catre guvernul precedent au fost doar anuntate fara a avea acoperirea respectiva in buget, ce presupunea o gaura bugetara de cca 800 de milioane de lei.”

Guvernul a mai decis astazi sa amane majorarea salariului functionarilor publici si a militarilor pana cand bugetul va fi in stare sa acopere aceste cheltuieli.

Salariul mediu al unui profesor in luna iunie a fost de 2414 lei, iar pana in luna august a scazut la 1949 lei.
Previous Next

XS
SM
MD
LG