Linkuri accesibilitate

04.10.99 - I. Iliescu, P. Roman, T. Meleșcanu la un seminar despre reformele economice


4 octombrie 1999

Extras din emisiunea „Actualitatea românească” (moderator: R.C. Cristea; reporter: Sabina Fati)

Ion Iliescu, Petre Roman şi Teodor Meleşcanu au participat, împreună, la sfârșitul săptămânii, la un seminar despre reforme economice .

„Dacă despărţirea de Meleşcanu datează din 2007” – remarcă R.C. Cristea – „despărţirea de Roman datează de 7 ani, cu toate acestea toti trei au acceptat să participe impreună la seminarul de la Cluj”. Mai mult, criticile aduse la adresa situaţiei din economie au fost foarte asemnănătoare.

„Ce viitor politic îşi creează Partidul democrat - se mai întreabă R.C. Cristea – care s-a afişat împreună cu cei mai acerbi critici ai coaliţiei de guvernământ ?”

Mulţi speculează că ce trei se se pregătesc să creeze un nou pol social-democrat în vederea alegerilor generale de anul viitor – remarca Sabina Fati, în relatarea de la Cluj.

Cel mai şubrezit este Partidul democrat, al cărui preşedinte, Petre Roman pare să-şi piardă şi ultimii aliaţi în cadrul partidului. Petre Roman se plânge, pe de altă parte, de greutăţile pe care le au oamenii de pe urma reformelor convenite cu FMI deşi unul din principalii săi colaboratori , Traian Băsescu, este cel care negociază direct cu institutiile internaţionale.

PNL, PNŢCD şi UDMR încearcă să minimalizeze importanţa trilateralei de la Cluj, mai ales apropierea Partidul democrat de PDSR.
XS
SM
MD
LG