Linkuri accesibilitate

Convorbiri cu Javier Solana, Jose Manuel Barroso şi Jerzy Buzek

Premierul Republicii Moldova Vlad Filat, impreuna cu ministrul de externe Iurie Leancă se află la Bruxelles, unde au intrevederi cu Javier Solana, coordonarul politicii externe si de securitate a Uniunii Europene , cu preşedintele comisiei europene, Jose Manuel Barroso si cu presedintele Parlamentului European Jerzy Buzek.

Guvernul Alianţei pentru Integrarea Europeană instalat vineri la Chişinău are ca obiectiv semnarea unui acord de asociere cu Uniunea Europeană până la sfârşitul anului viitor, iar, cel mai târzisu până în 2012 – semnarea acordului despre anularea regimului de vize cu ţările Uniunii.

Premierul Vladimir Filat a avut convorbiri la Comisia de relatii externe a Parlamentului European. Vlad Filat a vorbit printre altele despre dificila situaţie a Moldovei în acest moment, a solicitat asistenta din partea ţărilor Uniunii Europene pentru redresarea situatiei economice, caracterizată drept "foarte dificila” si un mesaj de încurajare pentru cetăţenii Republicii Moldova, în sensul unei promisiuni ferme pentru integrarea în viitor a Moldovei în Uniunea Europeana.
XS
SM
MD
LG