Linkuri accesibilitate

Ce-am văzut eu la Bruxelles


Bruxelles este considerat deseori capitala Uniunii Europene. Am avut şi noi marele noroc să explorăm străduţele înguste a acestui oraş vechi şi interesant. Hotelul nostru este la vreo 20 minute de centrul oraşului, este o bună ocazie să ne mai plimbăm puţin pe jos şi să profităm de aerul curat a celui mai verde oraş al Europei.

Iată-ne că am ajuns pe Marea Piaţă a Bruxelles-ului, care este recunoscută mondial prin bogăţia sa ornamentală. De asemenea se mai spune că Piaţa dată este cea mai frumoasă din lume. În 1998 Piaţa Centrală a Bruxellului a fost inclusă în lista patrimoniului mondial al UNESCO.

Printre evenimentele mai interesante ce au loc în fiecare an aici, în centru, este sărbătoarea organizată la mijlocul lui august. Atractiv este faptul că pe Marea Piaţă se face un covor de 25x75 metri în totalitate realizat din 500.000 de flori şi plante de diferite culori.


Manneken Pis, după dialectul din Bruxelles, de asemenea cunoscut sub numele de Micul Julien, este o statuie din bronz, de o înălţime de vreo 50 centimetri, care în ansamblul său este o fântână arteziană reprezentând un băieţel ce face pipi. Această statuie este simbolul oraşului şi a libertăţii spiritului locuitorilor de aici.
Curios este faptul că nu departe de această statuie există şi versiunea de genul feminin a lui Manneken Pis şi se numeşte Jeanneke Pis.

Un alt simbol al Bruxellului este şi monumentul ce poartă denumirea de Atomium, care reprezintă elementele de cristal de fer în formă de cub, ce sunt mărite de 165 de miliarde de ori.

Pentru cei care adoră berea Bruxellul este un loc ideal. Nu departe de centrul oraşului există un mic restaurant unde poţi gusta sute de feluri de bere, mai tare, mai puţin tare, mai amară şi mai dulce, blondă, brună chiar şi cu gust de diferite fructe.
XS
SM
MD
LG