Linkuri accesibilitate

Imediat după depunerea jurămîntului, miniştrii se pun pe treabă


Guvernul Filat abrogă dispoziţia comuniştilor care a introdus regimul de vize pentru cetăţenii români

Noul guvern condus de Vlad Filat a abrogat aseara în prima sa sedinta hotarârea fostului executiv prin care a fost introdus regimul de vize pentru cetatenii români.

Vlad Filat: "Hotararea de astazi este una absolut fireasca, ce va inlatura o ilegalitate si o actiune rusinoasa a precedentului Guvern”.

La aceeasi sedinta a fost planificata si prima vizita de lucru a noului premier care la sfârsitul acestei luni se va deplasa la Bruxelles însotit de viceministrul pe probleme de politica externa. “Vom merge fara cameramani, fara paza de corp, vom reusi sa ne protejam unul pe altul, domnul Leanca”, a precizat Vlad Filat.

Dupa epuizarea ordinii de zi, toti ministrii au fost pusi la treaba de catre premier, fiecare primind cate un caiet de sarcini ce urmeaza a fi indeplinite pana pe 1 octombrie. Prim-ministrul le-a cerut membrilor cabinetului sa initieze consultari cu societatea civila si experti internationali pentru a elabora masurile anticriza, in regim de urgenta.

Vlad Filat a cerut ministrilor sa îndeplineasca pâna pe 1 octombrie indicatiile primite în caietul de sarcini. Premierul i-a cerut ministrului economiei Valeriu Lazar sa prezinte pâna joi, ceea ce a numit “schemele de monopolizare a economiei” ale fostei guvernari, iar pâna la mijlocul lunii noiembrie – planul anticriza pe fiecare sector în parte al economiei.

Ministrul de externe Iurie Leanca a fost însarcinat sa demareze cat mai urgent discutiile cu Bucurestiul privind semnarea acordurilor bilaterale si a Conventiei privind Micul Trafic la Frontiera.

Astazi, primul ministru urma sa discute cu reprezentantii bancilor comerciale si ai Bancii Nationale, pentru a examina actuala situatie de pe piata valutara.

Filat: "Este o speculatie. Trebuie sa vedem cine are de castigat din jecmanirea cetateanului nostru."
XS
SM
MD
LG