Linkuri accesibilitate

Barack Obama cere AIEA să verifice informaţiile privind construcţia unei noi instalaţii nucleare în Iran


Presedintele american Barack Obama a acuzat Iranul ca construieste in secret, de ani de zile, o noua fabrica nucleara si a cerut regimului de la Teheran sa respecte legile internationale in domeniul neproliferarii nucleare. Declaratia a fost facuta la Pittbsburg, intr-o aparitie comuna cu presedintele Frantei Nicolas Sarkozy si cu premierul Marii Britanii Tony Blair, la reuniunea G-20. Cei trei lideri au cerut Agentiei ONU pentru Energie Atomica sa verifice imediat informatia referitoare la constructia unei a doua instalatii nuclere de catre regimul de la Teheran, informatie anuntata astazi de Iran.

La Moscova, purtatoarea de cuvint a guvernului, Natalia Timakova a spus ca Rusia este alarmata de informatia referitoare la o a doua fabrica de procesare a uraniului in Iran si ca preşedintele Dmitry Medevedev va vorbi despre acest subiect.

La Beijing, purtatorul de cuvint al guvernului a spus ca autoritatile chineze stiau de cea de-a doua facilitate nucleara iraniana si ca ar fi cerut Teheranului sa coopereze cu agentia ONU pentru energie atomica.

Presedintele Iranului Mahmud Ahmadinejad a declarat ca nu a trecut sub tacere constructia celei de-al doua facilitati de prelucrare a uraniului.
XS
SM
MD
LG