Linkuri accesibilitate

Ziarul Timpul publică o nouă listă şi, iarăşi, neconfirmată pe deplin a candidaţilor la funcţia de ministru, iar Ziarul de Gardă deplînge lipsa de transparenţă în formarea guvernului.

Ziarul Timpul aminteşte că astăzi premierul desemnat va prezenta în Parlament programul de guvernare şi componenţa cabinetului de miniştri. Timpul publică o listă actualizată a potenţialilor miniştri, cu precizarea că unele nume nu sînt deocamdată confirmate. Votul de învestire a viitorului guvern de către Parlament se va produce vineri.

„Miniştrii secreţi” este titlul unui articol din Ziarul de Gardă, în care noii guvernări i se reproşează lipsa de transparenţă, de vreme ce nici măcar deputaţii nu cunosc numele candidaţilor. „Vladimir Filat ar fi trebuit să fie maxim de prudent şi să vrea să afle opinia societăţii despre viitorii membri ai cabinetului său. Or, ce garanţii există că lista secretă a viitorilor miniştri nu este doldora de persoane cu un trecut dubios?”, mai scrie Ziarul de Gardă.

„Poliţiştii torţionari rămîn în funcţii” este titlul unui articol din aceeaşi publicaţie în care se constată că după 7 aprilie au fost deschise numai 15 dosare penale împotriva poliţiştilor acuzaţi de aplicarea torturii sau a tratamentului degradant, deşi la procuratură au fost depuse 102 plîngeri. Totodată, nicunul din oamenii legii nu a fost suspendat din funcţie pe perioada anchetei, potrivit Ziarului de Gardă.

Moldova Suverană publică declaraţia agenţiei de ştiri pro-comuniste Omega, în care noua guvernare e acuzată de instaurarea cenzurii. Agenţia Omega spune că preşedintele CCA ar fi dispus de o manieră voluntaristă sistarea programului informativ TOP NEWS, inconvenabil actualei puteri, de la postul de televiziune REN TV.

Într-un comentariu la această temă de pe un alt portal informativ http://ava.md e amintit faptul că în perioada guvernării comuniste libertatea presei a avut mult de suferit, dar asta nu justifică aplicarea unor măsuri similare din partea noii puteri faţă de presa pro-comunistă. Societatea aşteaptă nu atît o izbăvire de guvernarea comunistă, cît mai ales de metodele fostei guvernări, mai scrie ava.md.

Pe aceeași temă

XS
SM
MD
LG