Linkuri accesibilitate

Nu departe de gălăgiosul şi dinamicul Rostock oraş, se află pitorescul orăşel balnear Warnemünde. Localitatea în cauză, aşezată pe malul Mării Baltice, este renumită prin plaja sa de nisip fin ce are o lăţime de 100 metri şi prin micile sale restaurante tipice ce servesc diferite bucate din peşte proaspăt.

Warnemünde a fost fondat iniţial ca un orăşel de pescari, care avea o importanţă minoră în dezvoltarea economică şi culturală a regiunii. Abia prin secolul al XIX-lea orăşelul începe să se dezvolte şi devine o staţiune balneară importantă. La moment localitatea este centru cel mai modern şi solicitat de croaziere în linie din Germania.

La Warnemünde
Fiind un centru important pentru navigaţia maritimă, ceea ce ni s-a aruncat de departe în ochi, era farul situat nu departe de plajă. Farul care este şi la momentul de faţă în funcţiune, a fost construit 1897. Vara cînd turiştii au acces pe far, de la înălţimea de 40 de metri a turnului, poţi avea marea plăcere să vezi panorama impresionantă a Mării Baltice şi poţi să admiri priveliştea asupra cartierelor de Nord a Rostockului.

Afară era un frig, dar nu puteam să nu mergem pe malul mării de unde aveam posibilitatea să admirăm corăbiile ce veneau spre port şi să facem poze pe plaja renumită a Germaniei. După câteva minute eram toţi „vineţi” de frig şi am decis să mergem în cel mai apropiat restaurant ca să avem şi noi ocazia să gustăm ceva bucate din peşte, caracteristice regiunii şi să ne încălzim puţin.
XS
SM
MD
LG