Linkuri accesibilitate

Comuniştii preocupaţi cu ştergerea urmelor guvernării lor


Iată cauza eforturilor lor de tergiversare a formării structurilor statului

Singura publicatie care se ocupa astazi de Republica Moldova este ziarul Ziua. Varianta electronica preia integral un text difuzat de Valeriu Saharneanu prin Vocea Basarabiei. Cu un titlu ales la repezeala in redactie – “O alianta condamnata” – articolul vorbeste despre greaua misiune a guvernului Vlad Filat. Practic, acest cabinet este “condamnat la succes”, pentru ca alianta politica pe care o reprezinta trebuie sa infaptuiasca un miracol, raspunzand astfel imenselor asteptari ale populatiei. Se asteapta o reconstructie fundamentala a statului, pe modelul statelor europene, unde in capul tuturor lucrurilor sta cetateanul, cu toate drepturile si libertatile lui – spune Saharneanu, care informeza mai departe despre modul in care guvernul comunist isi sterge urmele dupa pierderea puterii. “Acum devine clar de ce deputatii comunisti din parlament au fost atat de interesati sa tergiverseze formarea noilor structuri ale statului” – se mai arata in articolul preluat dupa Vocea Basarabiei.

Tot in editia online a ziarului Ziua sunt preluate, citand Agerpres, si declaratiile premierului Vlad Filat. Acesta se refera la apropiata abrogare a actului normativ care impunea vize romanilor, odata ce el a fost suspendat prin decretul presedintelui interimar Mihai Ghimpu, vorbeste despre o posibila prezenta la Chisinau a presedintelui rus Dimitri Medvedev si isi afirma increderea ca pana in 2012 moldovenii vor putea circula fara vize in Uniunea Europeana.

Acelasi ziar publica insa in editia electronica si un comentariu semnat de Victor Roncea, care il acuza pe Dorin Chirtoaca, primarul Chisinaului, ca ar face parte dintr-o asanumita “retea Iuda, din care nu lipsesc securistii de calibru si rude de politicieni”. Statul roman este neputincios in fata a ce se intampla dincolo de Prut, socoteste Roncea, care cuprinde in comentariul lui si un portret inelegant al presedintelui interimar Mihai Ghimpu.
XS
SM
MD
LG