Linkuri accesibilitate

Mişcarea Refugiaţilor Transnistreni acuză Primăria de tergiversare


Anatolie Bîzgu (Mişcarea Refugiaţilor Transnisteni)

Primarul Chirtoacă dă asigurări că lista cu repartiţiile va fi întocmită pînă la darea în exploatare a blocului din Spătaru Milescu

Mişcarea Refugiaţilor Transnistreni acuză Primăria capitalei că tergiversează intenţionat întocmirea listei de locatari ai blocului din strada Milescu Spătaru. Clădirea cu 80 de apartamente este destinat persoanelor intern deplasate din stânga Nistrului. Refugiaţii transnistreni susţin că în repetate rânduri au solicitat Primăriei să întocmească lista persoanelor care urmează să beneficieze de apartamente, însă de fiecare dată au fost amânaţi.

Anatolie Bîzgu, preşedintele Mişcării invinuieşte Consiliul Municipal că nu s-ar grăbi să rezolve problema asigurării lor cu spaţiu locativ: „Am prezentat actele în luna mai-iunie. Evident până în prezent acest proiect de decizie la Consiliul Municipal nu este înaintat. În baza la acest poiect de decizie trebuie să repartizeze aceste apartamente. Când să le repartizeze dacă a rămas o lună şi jumătate. La acest bloc locativ se finisează lucrările de construcţie. Când?”

Anatol Bîzgu atenţionează Primăria că refugiaţii ar putea relua acţiunile de protest dacă nu li se vor repartiza apartamentele până la darea în exploatare a blocului: „Reînoim acţiunile de protest. Şi un eveniment important care se va petrece în R. Moldova. Summit-ul statelor independente. Noi vom face tot posibilul să ne manifestăm să cunoască toată lumea, dacă evident vor apărea impedimente în realizare acestor spaţii locative din strada Milescu Spătaru”.

Dorin Chirtoaca
L-am întrebat pe primarul capitalei, Dorin Chirtoacă la ce etapă se află examinarea dosarelor depuse de catre refugiaţi transnistreni pentru a fi asiguraţi cu spaţiu locativ. Dorin Chirtoacă: „Dosarele sunt depuse la direcţia locativ-comunală a primăriei şi sunt în curs de examinare. Va fi aprobată lista până la darea în exploatare a blocului. Şi în principiu, nu este niciun fel de depăşire a momentului în care cel târziu urmează să intre în posesia dispoziţiilor de repartiţie a apartamentelor respectivii cetăţeni”.

Primarul Chirtoacă susţine că blocul locativ destinat refugiaţilor din stânga Nistrului urmează să fie dat în exploatare până la finele anului. Repartizarea acestor apartamente, în opinia membrilor Mişcării Refugiaţilor Transnistreni, va rezolva problema asigurării lor cu spaţiu locativ.
XS
SM
MD
LG