Linkuri accesibilitate

Şeful TRM crede că legislaţia nu prevede dreptul CCA de a respinge caietul de sarcini al televiziunii înfeudate comuniştilor

Astazi, presedintele CCA Gheorghe Gorincioi a declarat pentru radio Europa Libera, ca respinge orice acuzatie, argumentand ca inapoierea caietului de sarcini TRM a fost facuta in conformitate cu legile din codul audiovizualului.

Gheorghe Gorincioi: „Desigur ca afirmatiile presedintelui Teleradio Moldova nu merita a fi comentate. Acest caiet de sarcini fiind unul primitiv, neprofesional elaborat a fost respins prin majoritatea voturilor membrilor CCA. Domnul Todercan in aceasta situatie si-a exagerat atributiile.”

Vineri, la sedinta Consiliului de observatori de la Compania publica Teleradio Moldova, Valentin Todercan a amenintat cu judecata CCA-ul, asta pe motiv ca acestia actioneaza cu neglijenta si abuz: „Noi intentionam, sa ne judecam. Aceasta neglijenta de respingere nu este altceva decat abuz in serviciu a unor membri CCA. Daca Dvs considerati ca e mai bine sa refacem cate ceva din acest caiet de sarcini, noi ne vom supune consiliului de observatori si vom vedea ce putem face. Legislatia nu prevede respingerea unui caiet de sarcini, ci doar acordarea avizului. Deci este pur si simplu o neglijenta din partea presedintelui Gorincioi si este un abuz din partea membrilor CCA".

Vlad Ţurcanu
Vlad Turcanu, fost membru al Consiliului de observatori al audiovizualului, da dreptate CCA-ului dar considera ca CCA a luat masuri tardive: "Sigur ca CCA are dreptate sa solicite schimbarile despre care a vorbit in ultima sedinta. Dar CCA s-a trezit foarte tarziu. CCA trebuia sa solicite echilibrarea informatiei care se difuzeaza in primul rand la "Mesager". Acest lucru trebuia facut inca din perioada campaniei electorale, cand stirile de la Moldova1 erau vraiste, au batut intr-o singura directie. Pe de alta parte CCA are dreptate cand solicita acum asa ceva, iar Consiliul de observatori nu are drepate. Consiliul de observatori este si acum un fel de atas al domnului presedinte TRM Valentin Todercan".

Cu mai putin de o saptamana in urma, Corina Fusu, presedinta a Comisiei parlamentare care se ocupa si de mass-media, a spus ca in decursul acestei saptamani, un nou proiect de lege va fi supus votului, proiect care ar ridica considerabil calitatea programului Tele-Radio Moldova.
XS
SM
MD
LG