Linkuri accesibilitate

Prin ceață


Din nou pornim la drum, chiar de dimineaţa. Toţi încă somnoroşi ne aşezăm bagajele în autobus. Ţinem calea spre Rostock, un oraş din Nordul Germaniei, ce se află nu departe de Marea Baltică şi este situat pe malul Rîului Warnow. După o zi de drum, iată că am intrat în Rostock. Prima ce mi s-a aruncat în ochi au fost căsuţele ce erau de culori diferite şi cu o arhitectură ca din poveste.

Rostockul este un oraş învăluit mereu de ceaţă. Şi zi şi noapte regina oraşului este ceaţa. Este rar cînd poţi vedea soarele strălucind asupra capului.
Morţi de oboseală, dar dornici să descoperim ceva nou şi interesant, am ieşit la o plimbare de seară, măcar cu un ochi să vedem ce ne ascunde acest orăşel enigmatic.

Vedere din Rostock
Un loc mai tipic pentru Rostock este NEUER MARKT, unde se află Primăria oraşului, ce a fost construită prin sec. XIII din cărămidă roşie şi în stil gotic, dar care a fost transformată total în sec. XVIII prin adăugarea unei faţade în stil baroc şi unei săli de banchete. Pe acest loc mai avem şi şase case originale ce dateză din sec. XV, care au rămas neschimbate pe parcursul timpului zbuciumat. Nu departe de hotelul unde locuiam, am descoperit şi cea mai interesantă biserică din oraş. Marienkirche, este o impozantă biserică din cărămidă şi în stil gotic. Construită în sec. XIII, ea a fost modificată şi mărită, pentru a ajunge la forma de cruce ce o are la momentul de faţă. Lucrul cel mai atractiv al Bisericii este un orologiu astronomic construit în 1472 de Hans Düringer.

La Rostock găsim şi una dintre cele mai vechi Universităţidin lume. Fondată în 1419, Universitatea din Rostock este a treia cea mai veche universitate din Germania care este încă în activitate, este a doua cea mai bătrînă din Europa de Nord şi cea mai veche de pe continentul dat.
Din evenimentele mai importante ce au loc la Rostock pe parcursul anului este festivalul HANSE SAIL, în timpul căruia o mulţime de bărci şi corăbii din muzee sunt expuse pentru atracţia a 1,5 milioane de vizitatori. Este foarte atractiv acest oraş, dar in cauza ceţii mereu te simţi într-un regat al frigului şi umedităţii, unde prieten nedespărţit îţi este ceaţa…
XS
SM
MD
LG