Linkuri accesibilitate

Zeci de minorităţi reprezentate la Festivalul Etniilor


Demnitari din toate partidele participă la evenimentul din grădina Ştefan cel Mare

Festivalul Etniilor a adunat cateva zeci de minoritati nationale chiar in gradina publica Stefan cel Mare. Zinaida Tetradovena este presedinta comunitatii de lituanieni din Republica Moldova: „Traiesc de 28 de ani in moldova. Este a doua mea patrie. In fiecare an merg in Lituania si simt ca ma departez incet de prima mea patrie, iar acum simt acelasi dragoste pentru ambele tari.”

Richard Dvedasvili este din Georgia dar traieste de 9 ani in Repuublica Moldova. A venit sa arate moldovenilor tot ce au georgienii mai bun: „Este vorba de bucaria noastra nationala, peisajele noastre, cultura noastra, si desigur dansurile noastre pe care le vedeti la televizor. Si voi sunteti viticultori, si noi suntem, si uite ca ne-am gasit. Credem ca Moldova este a doua noastra patrie”

Mihai Ghimpu la Festivalul Etniilor
Unul din trecatori a spus ca in afara de faptul ca fiecare etnie din Moldova isi arata traditiile, acest festival mai are un punct bun: "Totusi, in Chisinau, in centrul republicii, daca au venit toti demnitarii nostri alesi, ideea nu-i rea”

Demnitari alesi au venit din toate partidele parlamentare. Dorin Chirtoaca, deputat PL, a spus ca este firesc sa existe acest festival: „Unitate prin diversitate este lozinca acestui festival si este una foarte reusita, la fel ca si lozinca Uniunii Europene. Sunt practic reprezentate toate etniile din Republica Moldova”-

Pe Vadim Misin deputat al Partidului Comunist l-am gasit discutand cu ucrainenii care prezentau cultura si bucataria Ucrainei. Misin considera ca acest festival nu trebuie politizat. Iar minoritatile din Republica Moldova trebuie sa invete cat mai curand sa vorbeasca in limba de stat: „In anul 2001 Vladimir Nicolaevici Voronin a ordonat infiintarea acestui festival. Trebuie de facut totul ca nepotii si copiii nostri sa poate vorbi liber limba moldoveneasca”.
Previous Next

XS
SM
MD
LG