Linkuri accesibilitate

"Cotidianul" titrează: Renaşterea Republicii Moldova


"Ziua" relatează despre cenzura şi propaganda comunistă de la Teleradio Moldoa

Presa romaneasca anunta desemnarea premierului moldovean Vlad Filat si renuntarea la regimul de vize impus romanilor de Vladimir Voronin. Adevarul preia declaratiile presedintelui interimar Mihai Ghimpu, care a explicat de ce propunerea Partidului Comunistilor privind componenta viitorului cabinet nu va putea fi asteptata cine stie cat. Tara are urgenta nevoie de un executiv. Si renuntarea la interdictia ca ministrii sa detina si o alta cetatenie figureaza in sinteza din Adevarul, ca si intr-un articol din Cotidianul, care citeaza comentariile lui Vladimir Ţurcan de ieri din parlament: “Degraba ne vom pomeni ca cetatenii Romaniei vor guverna Republica Moldova. Nu putem admite acest fapt”. Despre ridicarea vizelor, Cotidianul scrie ca despre “Renasterea Republicii Moldova”.

In Romania libera sunt consemnate reactii din parlamentul Moldovei fata de modificarea domeniului de coordonare al unor ministere din viitorul cabinet – de pilda, comentariile starnite de renuntarea la Ministerul Reintegrarii, care avea in grija problema relatiei dintre Chisinau si Tiraspol: aceasta restructurare ar avea drept scop tergiversarea solutionarii conflictului transnistrean – au fost de parere deputatii comunisti.

Cu o corespondenta din Republica Moldova, semnata de jurnalista Galina Lungu, de la Radio Vocea Basarabiei, ziarul Ziua abordeaza problema libertatii de expresie de la posturile nationale de radio si televiziune de peste Prut. O emisiune recenta a adus la microfon fosti jurnalisti ai Teleradio Moldova – Corina Fusu, Viorica Cucereanu si Valeriu Saharneanu. Ei au comentat decizia Curtii Europene a Drepturilor Omului, unde s-a judecat un dosar fara precendent: acuzatia de cenzura adusa de jurnalistii institutiei conducerii de la Teleradio Moldova. Jurnalistii au castigat procesul. “La televiziunea publica continua o cenzura hidoasa, o propaganda brutala, salbatica si agresiva, care aduce cetatenii in stare de frica de dezbinare”, a spus la radio Corina Fusu, presedinta Comisiei parlamentare educatie, cercetare, cultura, sport si mass media, citata in cotidianul Ziua.
XS
SM
MD
LG