Linkuri accesibilitate

Timpul: „Absurd și inacceptabil”. Voronin nu se schimbă


Presa din R. Moldova dar şi din România este preocupată îndeosebi de declaraţiile de ieri ale preşedintelului Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin, la doar două zile de când nu se mai află în funcţia de şef de stat.

„Absurd şi inacceptabil” - este titlul editorialului de astăzi din Timpul, semnat de Constantin Tănase. Potrivit lui, Vladimir Voronin a încercat să arate calm şi stăpân pe situaţie. „Oferta generoasă”, cum o numeşte editorialistul, cu care a venit la conferinţă a dovedit însă ceea ce era „inutil să mai demonstrezi” şi anume că Voronin nu se schimbă. Comuniştii vor alegeri anticipate, dar au nevoie de o justificare. Ei propun două declaraţii, astfel ca să fie respinse de către Alianţa pentru Integrare Europeană şi să o poată acuza apoi de lipsă de responsabilitate politică, spirit de cooperare.

Moldova Suverană
scrie însă că pentru a fi eliminat riscul unor alegeri anticipate dar şi atingerea consensului dintre putere şi opoziţie, PCRM propune Alianţei pentru intergare Europeană semnarea a două declaraţii - privind principiile politice de restabilire a unităţi civice şi soluţionarea paşnică a problemei transnistrene, precum şi a celei ce vizează principiile politicii anticriză şi măsurile de stabilizare a situaţiei social-economice.
Şi astăzi Moldova Suverană prezintă succesele Guvernului anterior. „S-a vehiculat că rămân datorii la pensii, la salarii, categoric nu!", a declarat Igor Dodon, ex-ministru al economiei, specificând că „începând cu anul 2003, în R. Moldova nu sunt datorii la salarii din sectorul bugetar şi nici datorii la pensii”.

De la 1 octombrie vom avea din nou scumpiri – călătoria cu troleibuzul va fi de 2 lei, cu autobuzul – 3 lei. De asemenea, tarifele pentru apă şi canalizare au fost majorate cu 80 la sută. Asemenea decizii au fost luate de către Consiliul Municipal Chişinău, anunţă portalul Ştirea Zilei.
Hotărârea Guvernului de a impune regimul de vize pentru cetăţenii români, va fi suspendată în câteva zile iar cel mai probabil, formalităţile vor fi gata până cel târziu vineri, măsura urmând să intre in vigoare imediat”, a declarat jurnaliştilor Mihai Ghimpu, preşedintele interimar, citat astăzi de mai multe media.
XS
SM
MD
LG