Linkuri accesibilitate

Dacă tot am vorbit despre Germania şi locuitorii ei, ar fi bine să cunoaştem câteva lucruri importante despre caracterul şi comportamentul lor. Cu toate că nu există o tare mare diferenţă între noi şi germani, dar totuşi ei au o natură mai disciplinată.

Ar fi bine să ştim că nu trebuie să ne precipităm spre primul german care ne este prezentat, pentru a-l îmbrăţişa şi a-l săruta pe ambii obraji, de parcă l-am cunoaşte de o viaţă. La ei se salută în acest mod doar cu persoanele care se cunosc foarte bine şi fac parte din cercul strâns al prietenilor.

Un alt lucru ce trebuie să-l ştim aflându-ne în Germania, este faptul că trebuie să traversăm strada doar la culoarea verde pentru pietoni, chiar şi atunci când nu este nici o maşină prin apropiere. Dacă încălcăm aceste reguli, aceasta poate atrage atenţia părinţilor cu copii, care îţi pot face observaţie că dai un exemplu prost la cei mici şi, pe deasupra te poţi pomeni cu o amendă de la poliţie.

Dacă aveţi cunoştinţe de origine germană evitaţi să puneţi în discuţie tema celui de al III-lea Reich şi mai ales când dispuneţi de puţine cunoştinţe în domeniu dat. Asta ar putea răni orgoliul interlocutorului care poate crede că vreţi să faceţi o acuzaţie în direcţia lui.

Un alt sfat este că dacă aveţi o întâlnire cu un german, evitaţi să fiţi în întârziere cu 30 min sau mai mult, germanii sunt de o punctualitate foarte „elveţiană”.

Deci, am făcut cunoştinţă cu obiceiurile acestei naţiuni, putem deja să mergem în ospeţie.
XS
SM
MD
LG