Linkuri accesibilitate

Întrebare adresată unor trecători întîlniţi în Chişinău

“Moldova este o ţară mică, dar oricum este conectată la ceea ce se întâmplă în jur. Noi nu am avut încă, Doamne fereşte, parte de situaţii de acest gen. Poate pentru că interesele sunt altele în acest spaţiu. Dar totuşi fiind într-un conflict de interese, trebuie să fim solidari cu poporul american şi să învăţăm anumite lecţii.”

“Ce s-a întâmplat la 11 septembrie nu ar trebui să ne lase indiferenţi. Astfel de evenimente au impact nu doar asupra familiilor care au avut de suferit direct urmare a atentatelor. Ţările care au o conexiune cu Statele Unite oricum sunt afectate.”

„Eram acasă când asta s-a întâmplat, priveam televizorul. Îmi pare foarte rău de ceea ce s-a întâmplat.”

„În anul 2008, la 11 septembrie, eram într-un aeroport din SUA. Pe la ora 10-11 s-a blocat întreg aeroportul. Nu ştiam care-i cauza. Apoi mi-am dat seama. Era o comemorare, un gest firesc ştiind la 11 septembrie 2001.Oamenii se străduie să vorbească cât mai puţin pentru a nu trezi emoţii negative.”

„Să vă spun sincer nu cam prea multe ştiu. Nu am fost în oraş, am fost în sat, dar acolo televizor nu avem. Am auzit că s-au prăbuşit două avioane, asta ştiu şi gata.”

După părerea mea din toată politica care a fost dusă, fostul preşedintele şi-a făcut interesele pe care le-a urmărit.”

„Până acum nu s-au decis care-i adevărul. Câte concluzii sunt nici una, după părerea mea nu-i decisivă care o să cred că-i transparentă, că spune un adevăr.”

„Se spune că au fost atentate teroriste. De fapt, după câte se cunoaşte, multe lucruri au fost ascunse. Au fost nişte interese la mijloc. Nu ştiu care au fost interesul de fapt al Statelor Unite, dar asta este. Lumea care este sus îşi face interesele, asta-i tot.”
XS
SM
MD
LG