Linkuri accesibilitate

Ca și la noi în țară și în multe altele, sărbătoarea preferată este Crăciunul. Cu ocazia acestei sărbători ei organizează așa numita piață de Crăciun. În fiecare an, încă de la sfîrșitul lui noiembrie, piețele cele mai mari din orașele germane sunt înfrumusețate cu luminiți de diferite culori și un miros îmbătător de pîine dulce, vin cald și diferite mirodenii se răspîndește peste tot în aer. Iarmarocul de Crăciun la germani este o tradiție foarte veche. Pe tot parcursul lunii lui decembrie în diferite localități ale Germaniei la Iarmarocul de Crăciun se vînd diverse jucării drăguțe, produse alimentare pentru a pregăti o masă bogată la sărbători etc.

De asemenea, ei țin mult la tradiția ca la începutul periodei de Crăciun în fiecare casă, fiecare magazin, fiecare clădire trebuie să aibă aprinsă o lumînare care să fie instalată în locul principal al casei și să ardă în permanență.

În această perioadă toți încep să coacă și prăjitura tradițională -"Weihnachtsplaetzchen", pentru masa de Crăciun, care deseori au formă de animale ce erau sacrificate de strămoșii germani. Aceste patiserii figurative, a căror rețete diferă de la regiune la regiune, iau deseori și forma de stele, ca moștenire a credinței în puterea magică a acestora. În timpul de față, copturile se adaptează la diferite forme mai moderne, cum ar fi locomotive, Mickeys, diverse obiecte ce ar provoca interes și admirație.

O altă tradiție ce o au germanii este Pomul de Mai. Pe un copăcel sunt agățate multe desene colorate și vesele ce reprezintă istorii din viața cotidiană, astfel formînd un arbore din desene foarte comic şi interesant. În prima zi de mai sunt pregătite multe concursuri, întreceri și alte lucruri distractive.

Deoarece Germania este recunoscută ca țara berii, ar fi foarte straniu dacă nici o sărbătoare nu ar fi dedicată ei. Astfel, în ultimele două săptămîni din septemb se organizează la Muenchen Marea Sărbătoarea Berii - Oktoberfest. În toată seara sunt organizate concerte, spectacole grandioase unde fiecare are posibilitatea de a degusta berea.

Sărbătoarea Naţională este pe 3 octombrie comemorează unificarea Germaniei. Toată ţara este în sărbatoare şi se veselesc cu tot fastul, lumea îşi pune haina cea mai bună de sărbătoare.
XS
SM
MD
LG