Linkuri accesibilitate

Decoraţii pentru credincioşi, detenţie şi deposedare pentru infideli


Comuniştii vor să scape de Voronin (apud Adevărul)


Voronin îşi decorează credincioşii, titrează în numărul de astăzi ziarul TIMPUL. Potrivit calculelor jurnaliştilor, Vladimir Voronin în cei opt ani de guvernare a oferit anual în medie câte 250 de distincţii de stat, cel mai darnic fiind în ultimii ani. Medaliile, în cea mai mare parte, scriu ziariştii de la TIMPUL, s-au dus către membrii de partid sau simpatizanţi ai PCRM.

Tot în numărul de astăzi din ziarul TIMPUL citiţi un interviu cu Anatol Câşlaru, directorul general al Societăţii pe Acţiuni „Carmez”. Anatol Câşlaru, a fost arestat în aprilie 2009, fiind învinuit de concentrare abuzivă a acţiunilor întreprinderii pe care a condus-o timp de două decenii. Câşlaru se află în prezent în arest la domiciliu, fiind cercetat penal. În interviu acordat pentru TIMPUL, el face dezvăluiri despre mafia cărnii în RM şi susţine că, de fapt, este victima unei deposedări forţate de afacerea sa.

„Moldovenii recrutează preşedinte pe un site de job-uri”, scrie ziarul de la Bucureşti Gardianul cu referire la oferta cel puţin haioasă care a apărut pe un site de recrutare de personal. Potrivit anunţului, candidatul pentru postul de preşedinte al R. Moldova ar trebui să fie extrem de capabil, să aibă experienţă în condus ţări, dornic să rămână în istorie şi să se îmbogăţească doar din salariul pe care îl primeşte.

„Comuniştii vor să scape de Voronin” titrează în numărul de astăzi ziarul ADEVĂRUL, citând opiniile mai multor analişti politici şi editorialişti din R. Moldova.

Şi aşa cum aţi auzit la ştiri, mai multe ziare moscovite citează din inteviul acordat de preşedintele Parlamentului Mihai Ghimpu, postului de radui „Echo Moscvi”, care spune că citez: „Parlamentul RM nu va promova unirea cu România”. Ghimpu a declarat că vorbeşte limba română, ceea ce nu ar însemna că este pentru unirea Moldovei cu România.
XS
SM
MD
LG