Linkuri accesibilitate

La mausoleul cimitirului Forest Lawn în oraşul Glendale

Regele muzicii pop, Michael Jackson este în sfârşit înmormântat în apropiere de Los Angeles, la 70 de zile de la moartea sa în urma unui stop cardiac, provocat de administrarea unui anestezic. Michael Jackson este înmormântat la mausoleul cimitirului Forest Lawn în oraşul Glendale. Presa relatează despre costuri extraordinare ale înmormântării, plătite din averea lui Jackson. Numai poliţia locală va primi 150 de mii de dolari pentru asigurarea securităţii. Circulaţia pe străzile din apropierea cimitirului a fost restricţionată. Chiar şi spaţiul aerian deasupra cimitirul a fost închis. Elicoptere ale poliţiei au survolat şi poliţişti cu câini au patrulat cimitirul cu 24 de ore înainte de înmormântare pentru a se asigura că nimeni nu intră fără permisiune.

Numai membrii familiei, precum şi prietenii apropiaţi, aproximativ 200 de oameni, între care celebrităţi ca Diana Ross şi Elizabeth Taylor, sunt admişi să participe la funeralii. Poliţia i-a sfătuit pe fanii lui Michael Jackson să stea acasă şi să le urmărească la televizor. Numai că televiziunile nu au putut transmite de la înmormântarea propriu zisă. Ele au putut filma doar sosirea participanţilor la înmormântare şi adunarea lor în aşteptarea sicriului.

La mausoleul Forest Lawn, Michael Jackson se va odihni într-o companie selectă, alături de numeroase alte celebrităţi, ca Walt Disney sau Clark Gable.

Jackson a decedat în urma unei supradoze de medicamente pe 25 iunie, la vârsta de 50 de ani. Săptămâna trecută, moartea sa a primit calificarea juridică de omucidere, cauzată în principal de un anestezic numit Propofol şi administrat de obicei pacienţilor în timpul operaţiilor chirurgicale. În urma acestei calificări, au crescut şansele punerii sub acuzare a medicului lui Jackson, care spune în apărarea sa că i-a administrat medicamente pentru a-i trata insomnia.

Decesul a survenit la finalul unui lung şi bizar declin în cariera celui care, alături de Elvis Presley şi Beatles, este considerat cel mai mare nume al muzicii pop din a doua jumătate a secolului trecut. Cariera „Regelui pop” a culminat în anii 1980, când Michael Jackson devenise cel mai căutat artist al tuturor timpurilor, spărgînd pentru prima dată barierele între aşa numita muzică a negrilor şi cea a albilor, dominînd topurile muzicale şi avînd vânzări record.
XS
SM
MD
LG