Linkuri accesibilitate

Ce ascunde tăcerea comunistă?


"Timpul" îndeamnă la vigilenţă, iar Olvia-Press vorbeşte de epoca post-Voronin

Ce ascunde tăcerea comunistă, se întreabă în paginile ziarului TIMPUL, jurnalistul Pavel Păduraru. Ca şi după scrutinul din 29 iulie, scrie autorul, se creează iluzia unei stări de linişte şi de siguranţă că lucrurile se schimbă în bine. Totuşi, acesta îndeamnă cititorii să nu viseze cu ochii deschişi, lăsând să se înţeleagă că fosta guvernare este gata de orice pentru a se menţine la putere. În aceste condiţii, este de părere Pavel Păduraru, o importanţă decisivă o are reacţia factorilor externi, adică a Europei, la o eventuală agravare a situaţiei din R. Moldova.

Cum astăzi urmează să aibă loc cea de-a doua şedinţă a Legislativului, TIMPUL anunţă într-un articol semnat de Valentina Baciu intenţia Partidului Comuniştilor de a baicota plenara. Surse din cadrul Alianţei pentru Integrare Europeană au anunţat ziariştii că astăzi noua majoritate din Parlament nu va examina proiecte de legi, dar se va ocupa de constituirea Biroului permanent, aşteptând ca Curtea Constituţională să se expună pe marginea alegerii lui Mihai Ghimpu în funcţia de spicher.

Unele ziare şi agenţii ruseşti, preiau ştirea despre refuzul companiei publice Teleradio Moldova de a se supune deciziei noii majorităţi Parlamentare care i-a solicitat transmisiunea în plen de astăzi.

Agenţia oficială de la Tiraspol, OLVIA-PRESS îl citează pe directorul Institutului pentru statele CSI, Konstantin Zatulin, care după o discuţie purtată cu Igor Smirnov, a declarat că în R. Moldova începe o nouă perioadă politică, pe care el o numeşte etapa post-Voronin. Zatulin a lăsat să se înţeleagă că Rusia urmăreşte cu atenţie evoluţia evenimentelor politice de la Chişinău, anunţând că indiferent cine ar veni la conducere, Rusia va apăra drepturile concetăţenilor săi din Transnistria.

Publicaţia on-line gazeta.ru titrează: Partidul comuniştilor luptă cu opoziţia în Curtea Constituţională. Mark Tkaciuk le-a declarat ziariştilor de la această publicaţie că este puţin probabil ca, în cazul în care Curtea Constituţională le dă dreptate, să poată schimba decizia de alegere a lui Mihai Ghimpu în funcţia de spiker. Majoritatea Parlamentară are numărul necesar de voturi pentru a lua o astfel de decizie.
XS
SM
MD
LG